INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ “L’ART D’UN METGE DE POBLE”

Entre els dies 22 de març i l'1 de juny es podrà veure a Santa Cristina d’Aro l’exposició “L’art d’un metge de poble. En deute amb el metge rural. Als 120 anys del naixement del Dr. Martí Casals”, organitzada des de la Comunitat de Municipis de la Vall d’Aro per a la gestió del Centre del Metge Rural, i en la hem col·laborat des de l’Arxiu Municipal.

Arriba a Santa Cristina d’Aro després de fer itinerància als municipis de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro.

Finalment farem la presentació del llibre d'Antoni Beltran, "Ensenya'm la llengua" l'últim dia de l'exposició, l'1 de juny, a les 12h. 

Data: Divendres 22 de març (inauguració)
Hora: 19h
Lloc: Espai Ridaura (vestíbul)

L'exposició es podrà veure entre els dies 22 de març i 1 de juny. 

Horari: els dimarts i dijous (del calendari escolar), de 16 a 18 h.

Horaris especials:
- Dv 5/4, entre les 18 i les 20 h
- Dg 21/4, de 12 a 18 h (dinar de la gent gran)
- Dv 24/5, de 18 a 21 h (festa del casal de la gent gran)
- Ds 25/5, 18-19 h
- Ds 1/6, 12-13 h

Més informació:
https://museu.guixols.cat/activitats/activitat.php?id=1695034605634

Metge Rural Santa Cristina INSTAGRAM STORY horaris

EXPO METGE RURAL Quadriptic Página 1

EXPO METGE RURAL Quadriptic Página 2

Documents sobre educació a santa cristina d’aro  

Tal com us anunciàvem el Dia Internacional dels Arxius (9 de juny), hem participat en una exposició virtual conjunta dels arxius del Baix Empordà sobre l’educació abans dels anys seixanta. Són documents textuals, fotogràfics, icònics, audiovisuals i publicacions, des del segle XVIII a 1965. Els documents que hi hem aportat han estat aquests que veieu. Properament els mostrarem un a un, amb un breu comentari.

Mostra documents Educació

Dia internacional dels arxius: exposició virtual “anar a estudi abans dels anys seixanta”

Aquest divendres 9 de juny, Dia Internacional dels Arxius, a les 7 de la tarda, es presenta a l’Arxiu Comarcal de la Bisbal l’exposició en línia Anar a estudi abans dels anys seixanta, amb documents dels arxius del Baix Empordà, la qual quedarà penjada de https://arxiversdelbaixemporda.blogspot.com.es/

L’Arxiu Municipal de Santa Cristina d’Aro hi ha col·laborat amb una selecció de documents textuals, fotogràfics, icònics, audiovisuals, publicacions i algun objecte, tots ells relatius al món de l’ensenyament des del segle XVIII a 1965.

En el mateix acte es presenta el llibre de Josep Lluís Barrassa Mestres i escoles del Baix Empordà al segle XIX, editat per l’IEBE. Hi assistiran l’autor, el professor d’Història de l’Educació Salomó Marquès i el professor de Filosofia i ex-conseller d’Educació i Universitats Joan Manuel del Pozo.

Cartell - arxivers BE 2017 bis

Tastets de gastronomia als arxius del baix empordà

El dia 5 de juny de 2015 vam obrir la Setmana Internacional del Arxius amb la presentació de la selecció de materials dels arxius de la comarca sobre gastronomia (receptes, menús, establiments, fotografies i cartells).

Els materials van quedar recollits al blog dels Arxivers del Baix Empordà:

https://arxiversdelbaixemporda.blogspot.com.es

Imatge: Cartell de l’acte de la Setmana Internacional dels Arxius 2015 dels arxius del Baix Empordà.

El mateix dia 5 de juny de 2015, a les 19h, a l'Arxiu Comarcal del Baix Empordà, hi hagué una presentació pública amb les intervencions de Pep Vila, filòleg i historiador de la cultura, i de Quim Casellas, xef del Restaurant Casamar de Llafranc. Parlaren de “El passat, el present i el futur dels nostres productes i tradicions culinàries”. Al final de l'acte hi va haver una petita degustació de productes de Marca de Garantia Productes de l’Empordà.

Documents sobre la Guerra de Successió

L'any 2014, amb motiu del tricentenari de la fi de la Guerra de Successió, vam celebrar la Setmana Internacional del Arxius amb la presentació de la selecció de materials dels arxius de la comarca sobre aquest conflicte bèl·lic.

Els materials van quedar recollits al blog dels Arxivers del Baix Empordà:

https://arxiversdelbaixemporda.blogspot.com.es/p/1714.html

Visiteu l'exposició per veure els documents sobre Santa Cristina i la Vall d'Aro.

1714

Dones amb valors a Santa Cristina d'Aro

La mostra “Dones amb Valors a Santa Cristina d’Aro”, fou exposada al primer pis de l’Ajuntament –hall de l’Alcaldia– des del 8 de març fins a finals de l'any 2013. L’acte d’inauguració de la mostra es va fer el 8 de març -Dia Internacional de les Dones- de 2013.

Aquesta mostra recuperava la memòria de vuit dones que havien destacat per la seva contribució a Santa Cristina i al seu entorn. Es tractava també de ressaltar vuit valors positius que crèiem que aquestes dones havien aportat a la nostra societat.

La mostra s’acompanyava de l’edició d'un quadern de 20 pàgines que permetia ampliar els continguts de la mateixa i que ara es troba en aquest mateix lloc web -en PDF-, tant aquí com a l'apartat de Publicacions.

Dia internacional dels arxius: exposició virtual “1918. la gran guerra des del baix empordà”.

Amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, 9 de juny, l’Arxiu Municipal de Santa Cristina d’Aro ha participat a l’exposició en línia 1918. La Gran Guerra des del Baix Empordà, amb documents dels arxius de la comarca, la qual trobareu penjada a: http://arxiversdelbaixemporda.blogspot.com/p/blog-page.html

L’Arxiu Municipal de Santa Cristina d’Aro hi ha col·laborat amb una selecció de documents diversos, tots ells relatius al període 1914-1918 i al moment de crisi que es va viure.
En l’acte d’inauguració va tenir lloc lloc la conferència “Repercussions de la Primera Guerra Mundial a la indústria surera del Baix Empordà”, a càrrec de Joaquim Alvarado Costa, llicenciat en Història.

Cartell ABES

Exposició "el tren de la modernitat"

Fa dues setmanes vam inaugurar l'exposició "El Tren de la Modernitat", dedicada al 125è aniversari del tren de Sant Feliu a Girona. Ara, gràcies a la col·laboració del col·lectiu de col·leccionistes Enyuyu's, hi hem  afegit 8 fanals ferroviaris. No us la perdeu! Oberta dv tarda, ds matí i tarda i dg matí.

https://www.facebook.com/events/142183139741602/

Expo Tren - cessió fanals màquina

Fanals

Notícia Fb fotos i text

125 anys del ferrocarril entre girona i sant feliu de guíxols (1892-2017)

Aquest any es compleixen 125 anys del ferrocarril entre Sant Feliu i Girona, que creuava el nostre terme i hi tenia dues estacions.

Per aquest motiu us avancem que acollirem una exposició sobre el tren, del 27 d’octubre al 26 de novembre de 2017.

L’exposició és una iniciativa conjunta de tots els municipis de la línia del tren, coordinada pel Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols.  

EL TREN 125e aniv-flyer pr-2 Page 1

EL TREN 125e aniv-flyer pr-2 Page 2