El Servei d’Arxiu Municipal de Santa Cristina d’Aro forma part de la Unitat de Serveis Generals de l’Ajuntament. La gestió documental i l'arxiu administratiu tenen per regidora la Sra. Sílvia Fonoll i Ribas, mentre que l'arxiu històric i l'activitat de difusió tenen a la Sra. Agustina Gorina Faz.

Les seves funcions són, fonamentalment, dues: la gestió de la documentació de l’Ajuntament –des de la seva tramitació fins al seu arxivament– i la difusió cultural a partir de la documentació que custodia. En aquest sentit, el servei esdevé una eina al servei de l’Ajuntament i les seves oficines i també al servei de la ciutadania.

L’exercici de les atribucions esmentades permet complir la llei 10/2001 d’arxius i documents del Parlament de Catalunya.

- Dades generals del servei:

Nom: Arxiu Municipal de Santa Cristina d'Aro

Fundació: 10/11/1983

Pàgines web:

  1. https://santacristina.cat/arees/arxiu-municipal.html
  2. https://facebook.com/arxiu.santacristinadaro (des del 07/06/2011)
  3. https:¡//twitter.com/ArxiuSCA
  4. https://instagram.com/arxiu_santacristina/

Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 972 83 70 10

Adreça: Pl. Catalunya, 1, 17246 Santa Cristina d'Aro

Horari: Dl-dv: 08:00 - 13:30.

Consulteu la Guia de l'Arxiu Municipal de Santa Cristina d'Aro

INVITACIÓ ACTE DE PRESENTACIÓ DEL LLIBRET "COMERÇOS I SERVEIS A SANTA CRISTINA D'ARO (1860-1970)"

Us convidem a l’acte de presentació del llibret "Comerços i serveis a Santa Cristina d'Aro (1860-1970)”, número 7 de la Col·lecció de Temes Cristinencs de l'Arxiu Municipal.

La presentació anirà a càrrec de la regidora de l'Arxiu Municipal, Tina Gorina; de la regidora de Joventut, Imma Martí; de l'autor, Albert Martí; i del PFI-PTT Guíxols-Vall d'Aro.

L'acte tindrà lloc dimecres dia 17 de febrer a les 19 h a l'Espai Ridaura.

L'aforament és limitat i per assistir a l'acte cal fer reserva prèvia a través de la inscripció al següent formulari: https://bit.ly/2LyhchT

invitacio comerços

A3 cartell invitacio comerços alta compressed

PROJECTE DE RECERCA SOBRE ELS CRISTINENCS EMPRESONATS DEL FRANQUISME

Com bé sabeu ens trobem immersos en un projecte de recerca sobre els cristinencs empresonats del franquisme.
Tal vegada el vostre avi, el vostre oncle o un parent llunyà va estar a la presó un cop acabada la Guerra Civil. Tal vegada teniu una història per explicar-nos.
Si és així, poseu-vos en contacte amb l'arxiu municipal i parlem-ne: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..
Tota informació serà benvinguda! Que ara ja no hi ha secrets!

201106 Projecte de recerca sobre els cristinencs empresonats del franquisme

L'ARXIU ROMAN OBERT PERÒ AMB L'AFORAMENT LIMITAT

Segons la RESOLUCIÓ SLT/2700/2020, de 29 d'octubre, els arxius, museus, sales d'exposicions, galeries d'art, i centres de creació i arts visuals romanem oberts, però limitant l'aforament al 33% de l'autoritzat. En cap cas podem organitzar altres activitats culturals amb assistència de públic.

Us continuarem atenent presencialment, doncs, sempre que sigui amb cita prèvia. Demaneu-la a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Consulteu el contingut de la RESOLUCIÓ SLT/2700/2020, de 29 d'octubre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya:

https://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=884110&language=ca_ES&fbclid=IwAR0TuCyQnVHzE4NovIOKUB3tft538El1oSN0JYu23AKipMMObTHbglSQ4TE

201030 El Govern limita laforament al 33 als arxius

REOBERTURA PARCIAL DE L'ARXIU MUNICIPAL

Reobertura parcial de l'Arxiu Municipal:
En compliment de l’Ordre SND/388/2020, de 3 de maig, per la qual s’estableixen les condicions per a la obertura al públic de determinats comerços i serveis, i l’obertura d’arxius, així com a pràctica esportiva professional i federada, l’Arxiu Municipal de Santa Cristina d’Aro flexibilitza les restriccions de l’activitat vigents fins ara i obre parcialment, en les condicions següents:
• Es prestaran els serveis preferentment per via telemàtica.
• Les sol·licituds s’atendran per ordre de recepció. El límit del servei serà de 25 unitats. No obstant això, seran ateses de manera prioritària les peticions relatives a procediments administratius i judicials.
• Quan sigui absolutament imprescindible la ciutadania podrà sol·licitar la consulta presencial de fins a 10 documents o unitats d’instal·lació per dia. L’arxiu comunicarà, presencialment o per correu electrònic, la data i les condicions de consulta dels documents.
• L’assistència presencial a les instal·lacions no implicarà poder fer ús d’ordinadors i altres mitjans destinats a l’ús públic. Cada usuari haurà d’utilitzar els seus recursos personals.
• Els documents consultats romandran en situació de quarantena durant 10 dies, de manera que no es podran tornar a consultar físicament fins passat aquest termini.
• Es proporcionarà als usuaris presencials aigua, sabó, paper per a l’assecat de mans i solucions hidroalcohòliques.
• Es recomana als usuaris emprar màscara i guants propis.

200513 Reobertura parcial de lAMSCA

L’ARXIU I LA CULTURA, DES DE CASA

Arran del tancament parcial dels serveis de l’Arxiu Municipal per l’estat d’alerta derivat de la pandèmia de la Covid-19, us convidem a seguir l’actualitat de l’Arxiu des de casa al següent apartat:
https://santacristina.cat/santa-cristina-des-de-casa/289-cultura.html

ARXIVEM LA COVID-19

200423 ArxivemCovid ciutadania 2

L’Arxiu Municipal de Santa Cristina d’Aro es suma a la campanya dels arxius catalans #ArxivemlaCOVID19

Fem una crida per recollir documents de qualsevol mena (fotos, vídeos, textos...) que donin testimoni de com s'està vivint la pandèmia de la COVID19 i l’estat d’alarma al nostre municipi.
Ens serveix qualsevol testimoni de:
• Carrers buits
• Comerços tancats o amb mesures de protecció especials
• Persones amb màscares i guants
• Fent activitats amb les criatures a casa
• Passejant el gos en solitari
• Fent exercici físic dins de casa
• Fent vida familiar a balcons, terrasses i jardins...
• Aplaudint al personal sanitari i de serveis essencials
• Dibuixos esperançadors fets pels nens/es i penjats a les finestres
• Voluntariat i serveis essencials realitzant les seves tasques
• Reflexions personals escrites
• Cartells informatius penjats pels establiments
• ...O el que creieu que pot ser interessant per documentar la pandèmia de cara al futur

Podeu fer-nos arribar els documents a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Si són molts o pesen molt, poseu-los a: https://drive.google.com/drive/folders/1jy7eYwo2E4qX3ehCyC9KuUyJeNF53vh8?usp=sharing

Us demanem que ens indiqueu:
• Autor/a del vídeo, dibuix, text o fotografia
• Lloc on és feta (carrer, com a mínim)
• Breu descripció o títol
• Si permeteu que se’n faci difusió a xarxes socials o només estigui disponible a l’Arxiu

Us convidem a col•laborar en aquesta tasca d’aportació de documents o a fer difusió de la iniciativa a les xarxes socials amb els hashtags #arxivemlacovid19.

200423 ArxivemCovid ciutadania

 

PROJECTE DE DIFUSIÓ 2019: ROMANYÀ DE LA SELVA

2019: mil·lenari de Sant Martí de Romanyà! #anyRomanyà

Sota aquest pretext, l’Arxiu Municipal ha elaborat un nou quadern de la Col·lecció de Temes Cristinencs (núm. 6), titulat “Romanyà de la Selva. El terme forestal de Santa Cristina d’Aro”.
Es presentà en el marc de la Festa Major de Romanyà, el diumenge 8 de setembre de 2019 a les 11h del matí.
Es distribueix als taulells d’atenció al públic de l’Ajuntament.

191121 Portada quadern Romanyà

 

Facebook

Instagram

[ingallery id="1"]

Twitter