caenfrdeitptrues

Situacions de vulnerabilitat econòmica i/o pobresa

Per aquelles persones i/o famílies que es troben amb alguna dificultat econòmica, els serveis socials de Santa Cristina d’Aro,  compten amb un conjunt de serveis i prestacions que ofereixen orientació, assessorament, valoració, informació i tractament.

 

-  Servei d’urgències socials. Recurs dirigit a les persones i/o famílies que presenten una problemàtica urgent i greu, i que no pot ser coberta de manera immediata per altres administracions o amb els recursos existents.

-  Servei de distribució d’aliments. El servei ofereix una sèrie de productes alimentaris secs i frescos a aquelles persones o famílies que tenen dificultats greus per a poder fer-se càrrec de les necessitats alimentàries més bàsiques. La valoració i derivació cap a aquest servei la realitza la tècnica de serveis socials i té en compte els ingressos i despeses del nucli familiar. Els aliments arriben del Fons Europeu a través de Creu Roja, entitats privades, donacions voluntàries de la ciutadania i compres que realitza l’Ajuntament quan hi ha manca d’aliments.

-  Servei de Banc de roba. El servei de Banc de roba ofereix roba de segona mà a aquelles persones o famílies que ho necessiten. La roba arriba a través de donacions voluntàries d’entitats o de la ciutadania. La valoració per accés al banc de roba és realitzada per la tècnica de serveis socials i té en compte els ingressos i despeses del nucli familiar. Actualment no hi ha banc de roba a Santa Cristina d'Aro però es fa la derivació al banc de l'agrupació de Parròquies de Sant Feliu de Guíxols - Vall d'Aro. Les prestacions i recursos que es poden gestionar des de Serveis Socials són:

• Prestació de renda mínima d’inserció
• Ajuts per a accedir a justícia gratuïta (advocat d’ofici)
• Odontologia solidària (només derivacions en el termini que marca l’entitat prestadora del servei)

Suport a infància, adolescència i famílies

Per aquelles famílies que es troben amb alguna dificultat, els serveis socials de Santa Cristina d’Aro,  compten amb un conjunt de serveis i prestacions que ofereixen orientació, assessorament, valoració, informació i tractament dels infants i les seves famílies.

 

-  Servei d’Atenció Psicològica. És un servei d'atenció terapèutica adreçada a famílies i menors que presentin algun tipus de problemàtica sociofamiliar. El servei s’ofereix dos dies a la setmana i la valoració prèvia i derivació la realitzen les tècniques de Serveis Socials.

-  Servei Local d’Orientació Familiar. Servei dirigit a les famílies que volen orientacions educatives vers als seus fills. S’ofereix a l’Àrea d’Igualtat (per a més informació cal que mireu l’enllaç d’aquesta àrea).

-  Servei de treballadora familiar especialitzada en infància: És un servei que ofereix atenció en el domicili de la persona/família usuària, per tal de fomentar l'autonomia personal dels menors i el seu correcte desenvolupament,  a través de l’acompanyament de les tasques parentals dotant-los de més recursos educatius.    

-  Servei Intervenció Educativa (SIE): Servei que ofereix suport social i educatiu a infants i joves que presenten dificultats en el seu procés escolar i que viuen en un entorn amb pocs recursos.

-  Servei d’orientació a l’Institut: Servei adreçat a alumnes amb un alt risc de fracàs escolar i/o amb una problemàtica envers l’àmbit social. A través del treball socioeducatiu s’ofereix suport perquè els alumnes vagin incorporant totes aquelles habilitats, hàbits i capacitats que els ajudin a adquirir la seva pròpia autonomia i a integrar-se a la societat com a persones adultes.

ü  Atenció individualitzada: recolzament individual a nivell emocional, conductual i/o de relacions familiars i amb els iguals.

ü  Intervenció socioeducativa grupal: Grup de creixement personal on es treballen hàbits, capacitats i actituds per desenvolupar al màxim les capacitats de cada jove.

 

Les prestacions i recursos que es poden gestionar des de Serveis Socials són:

• Ajuts per fill a càrrec sotmès a nivell d’ingressos
• Ajut universal per part múltiple 
• Ajut per tercer fill o consecutius sotmès a nivell d’ingressos
• Prestació - deducció per mare treballadora
• Títol de família nombrosa
• Títol de família monoparental
• Beca de menjador

Catàleg d'Elements d'Interès Natural Santa Cristina d'Aro (CEIN)

CEIN

Santa Cristina d'Aro ja Disposa d'1 Catàleg que identifica a els Principals valors naturals de l'Terme municipal!

En ell s'hi olla TROBAR una relació d'elements destacables, com ara arbres o arbustos singulars, fonts o basses. Donada la gran extensió de l'Terme municipal Cristinenc, AQUEST Catàleg d'Elements d'Interès Natural, caldrà anar-ho ampliant gràcies a la participació de tothom. Per AQUEST Motiu, us volem convidar a participar, enviant-nos a els vostres suggeriments a l'electrònic de Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. per poder valorar su inclusió a l'Catàleg. Ens interessa tot: arbres i arbusts de bona mida, roques singulars, indrets destacables, arbredes, fonts, basses ...

En AQUEST link hi trobareu un mapa detallat on podreu situar Tots els elements que estan catalogats en el dossier adjunt.

Gràcies per la Vostra col.laboració!

Actes públics i publicacions

EL TEATRE A SANTA CRISTINA D'ARO, 29 DE NOVEMBRE

Tant si us agrada el món del teatre com si voleu conèixer què feien els cristinencs i les cristinenques ara fa un grapat d'anys, ens plau convidar-vos a una projecció de fotos amb participació de testimonis del teatre a Santa Cristina d'Aro

191031 El teatre a Santa Cristina dAro 1191031 El teatre a Santa Cristina dAro 2

Jornada de portes obertes de l’Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro

L'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro organitza el diumenge 10 de novembre, a les 17 hores, una jornada de portes obertes de l'Espai Ridaura. A part de descobrir tots els espais de l'equipament cultural, com la sala de so, a els camerinos o a els llums, l'acte també servirà per estrenar el nou piano del centre, a càrrec del pianista i director de l'Escola Municipal de música del municipi, Cláudio Suzin, complementat amb un recital de la soprano Tina Gorina, amb la interpretació de peixos brasileres i catalans.

La jornada de portes obertes és fara de la mà de Pere Hosta, amb l'espectacle Open door . L'espectacle és concreta en l'Aparició d'1 porta el no res i, en Obrir-se apareix 1 Personatge Excèntric, curiós, surrealista i divertit. El Personatge Anira transportant la porta a fiferents espais de l'Equipament, creant espais imaginaris.

Seguidament, hi haura l'estrena del nou piano, en quines Suzin oferirà el recital que porta per nom "El Brasil a Catalunya". Durant el recital, el director de l'Escola de Música oferirà 01:00 viatge de cançons i de danses del Brasil i de Catalunya, tot de Fent gener homenatge pèls indrets on va viure i viu. Gorina, que també és la regidora de Cultura, cantarà Diverses cançons de Catalunya i també del Brasil.

L'activitat, una de les programades per AQUESTA tardor, funcionarà per mitjà de taquilla inversa. També paper MATEIX sistema és podrà accedir a l'obra de teatre "Isabel Cinc Hores al foc de la Bisbal", que tindrà lloc el diumenge 17 de novembre, a les 18 hores. L'obra teatral, que interpreta l'Actriu Carme Sansa, està plena d'història de la nostra contrada i escrita per Toni Strubell.

D'Altra banda, en Motiu del dia contra la violència masclista, l'Equipament acollirà l'activitat "Cristinenques d'arreu", on és donarà protagonisme a les dones del municipi. AQUESTA activitat, que és gratuïta, és fara el divendres 22 de novembre, a les 19 hores. I 2 dies més tard, el diumenge 24 de novembre, a les 12 hores, hi haura 01:00 trobada de pianos a partir d'1 Intercanvi amb l'Escola de Música la Flauta Màgica de Figueres i amb alumnes de piano dels professors Lisa Challans i Cláudio Suzin. AQUESTA trobada también és gratuïta.

Més informació:  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

http://www.perehosta.com/opendoor/

cartellopendoor00cartellopendoor01

Zona d'excel·lència educativa de la Vall d'Aro

El Pla d'Excel·lència de la Vall d'Aro és un Projecte interdisciplinar i interescolar que té per objectiu estimular totes les intel·ligències i tots els Talents dels alumnes d'uns centres escolars.

El Pla contempla assolir els objectius generals marcats pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya en el marc d'escola diversa que atén tot l'alumnat de manera que les activitats són obertes i per a tots els alumnes. La filosofia de fons està en entendre que tot l'alumnat pot esdevenir excel·lent en alguna habilitat i l'escola, els mestres i professors, han de fer possible l'estimulació i l'aparició d'aquestes habilitats.

Són cinc centres que comparteixen el Pla:
- Escola Els Estanys, Escola Fanals d'Aro (Platja d’Aro)
- Escola Vall d'Aro, l'Institut Ridaura (Castell d’Aro)
- Escola Pedralta (Santa Cristina d’Aro)

Cada centre té el projecte educatiu propi i un projecte compartit amb la resta de centres que formen part de la Zona d'Excel·lència Educativa.

Per fer-ho es compta amb la contribució dels Ajuntaments de Castell-Platja d'Aro i el de Santa Cristina d'Aro. Són 1500 alumnes i 130 professors implicats en totes les activitats conjuntes. Complementàriament també hi formen part la Inspecció Territorial d'Educació, els Serveis Educatius del Baix Empordà i l'autoritza els Serveis Territorials de Girona.

Destaquen com a activitats més singulars:

-Els treballs d'Ambients
-El treball per Racons
-La Robòtica educativa
-El suport escolar personalitzat d’altes capacitats i d’anglès
-Agrupaments flexibles
-Els tallers d’intel·ligències múltiples
-...

Així com activitats i projectes comuns:
-El Pensem Fort. Aquesta va dirigida als alumnes de 6è dels cinc centres i tracta temes de matemàtiques i llengua, l'esforç i la planificació de l'activitat. Organitzada pels alumnes i professors de l’Institut Ridaura.
-Aromates. També dirigida als alumnes de 6è de tots els centres i que utilitza l’entorn per treballar les matemàtiques. Organitzada pels alumnes i professors de l’Institut.
-Rodajoc. Activitat on hi participen alumnes de P5 i 4t. Jornada lúdico-esportiva organitzada pels mestres d’EF de la zona, on es treballen jocs alternatius, tradicionals i multiculturals. Col·laboració d’alumnes de l’Institut dins del servei comunitari.
-Formació professorat. Activitats de formació conjunta entre els claustres.
logo definitiu excel.lencia

CONVOCATÒRIA PER A L'ATORGAMENT DE LES SUBVENCIONS PER A LES ACTIVITATS EXTRAESCOLARS ORGANITZADES PER L'AMPA DE L'ESCOLA PEDRALTA PER AL CURS 2019-20

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro del dia 27 d'agost de 2019 ha aprovat la convocatòria per a la concessió, en règim de concurrència competitiva, d'una subvenció a l'alumnat de l'escola Pedralta, que s'haurà de destinar íntegrament a minorar el cost de les quotes de participació en activitats extraescolars organitzades per l'AMPA del centre, durant el curs 2019-2020.

El termini per a presentar les sol·licituds és del 12 al 20 de setembre, ambdós inclosos. Les sol·licituds que es presentin fora d'aquest termini estaran automàticament desestimades.

Podeu descarregar-vos la convocatòria d'aquesta subvenció i el model d'instància als documents adjunts.

Àrea d'Ensenyament

Revisió del POUM

A través d'aques enllaç podras accedir a tota la informació sobre la revisió actual del POUM de Santa Cristina

Revisió del POUM
Imatge POUM

Més articles...

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Ajuntament