PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "ENSENYA'M LA LLENGUA" D'ANTONI BELTRAN


El dissabte 1 de juny de 2024 farem la presentació del llibre d’Antoni Beltran, "Ensenya'm la llengua" (editorial Gavarres).
Un llibre que recupera el vocabulari popular i tradicional en el camp de la sanitat

Dissabte, 1 de juny de 2024
18.00 h
Espai Ridaura (vestíbul)
Acte gratuït i obert a tothom

Serà l’últim dia per poder visitar l’exposició “L’art d’un metge de poble. En deute amb el metge rural”, una hora abans de la taula rodona. Ho podreu fer a partir de les 17 h, una hora abans de la presentació del llibre.

Us hi esperem!

Cartell Santa Cristina dAro

ZONA “PETÓ I ADEU”


ZONA D’ESTACIONAMENT “PETÓ I ADEU” DE L'ESCOLA BRESSOL

Per millorar la seguretat i fluïdesa del trànsit al voltant de l'Escola Bressol, la Policia Local ha implementat una mesura innovadora que ja està funcionant en altres municipis: la creació de dues places d'estacionament denominades "Petó i Adeu".

Aquesta iniciativa està dissenyada per facilitar un sistema més ràpid i segur perquè familiars i tutors puguin deixar i recollir els seus infants.

Com funciona "Petó i Adeu"?

Ubicació estratègica: la zona de "Petó i Adeu" s'ha situat a uns 30 metres de l'entrada (Av. Església) de l'Escola Bressol per facilitar un accés ràpid i segur. Aquestes zones estan clarament marcades i reservades exclusivament per a la parada temporal de vehicles.
Estada màxima limitada: el temps màxim de permanència en aquestes places és de 5 minuts, què permeten als pares deixar o recollir als seus fills sense haver d'estacionar durant un temps prolongat. Aquesta limitació ajuda a mantenir el flux de vehicles, evitant aglomeracions prolongades.
Supervisió i control: la Policia Local supervisarà regularment aquestes zones durant les hores d'entrada i sortida escolar. Això assegura que l'ús de les zones "Petó i Adeu" sigui respectat i eficient.
Sancions: les sancions per fer un mal ús de la senyalització de "Petó i Adeu" i dels estacionaments irregulars a les zones senyalitzades amb parada prohibida van des dels 90 als 200 euros.

Beneficis de les Zones "Petó i Adeu"

Prevenció d'accidents: amb zones específiques per a la parada ràpida, es redueixen els riscos d'accidents causats per vehicles que aturen inesperadament o que circulen buscant aparcament.
Disminució de la congestió: en facilitar un punt específic i de ràpid accés, es millora la circulació dels vehicles al voltant de l'escola, reduint la congestió en hores punta.
Comoditat per als pares: les zones "Petó i Adeu" proporcionen una solució còmoda i ràpida per als pares que només necessiten fer una parada breu.
Seguretat per als infants: les rutes de vianants queden més clares i segures, ja que hi ha menys moviment i parades inesperades de vehicles a les vies d'accés principals.

Aquesta iniciativa representa un esforç coordinat entre l'Escola Bressol, l'Ajuntament i la Policia Local de Santa Cristina d'Aro, per garantir un entorn més segur i eficient per a tots els usuaris de l'escola bressol. Les zones "Petó i Adeu" són un exemple clar de com petits canvis en la gestió del trànsit poden tenir un impacte positiu i significatiu en la seguretat i l'ordre al voltant de les zones escolars.


Zona de Petó i Adeu

CURS DE PREMONITORS/ES DE LLEURE


Curs de 80 hores de formació a càrrec de la Fundació Esplai Girona i la Zona Jove de Santa Cristina d'Aro.

Vols descobrir el món de l’educació en el lleure? Aprendre tècniques educatives i recursos d’animació? I desenvolupar habilitats pròpies del monitor de lleure?
Vols formar-te com a agent de salut comunitària?

De l’1 al 31 de juliol de 2024 (matins de 09.00 a 13.00 h)
Lloc: Zona Jove
Obert a joves dels anys 2006, 2007 i 2008 (es pot realitzar amb 15 si es compleixen els 16 durant aquest any 2024).

Certificació pròpia de l’Escola i diploma expedit per la Generalitat de Catalunya en concepte del Pla de Formació del Voluntariat i l’Associacionisme de Catalunya.

PREUS:
200 euros preu general
150 euros preu amb Carnet Jove Municipal

Inscripcions a través del següent enllaç: https://formacio.santacristina.cat/Curs/Details/1716

Més informació:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
@zonajovesantacristina
WhatsApp al 606 46 95 84


Slide Curs Premonitor de Lleure 2023

RECOLLIDA PORTA A PORTA

Des del passat 1 de desembre de 2022, al nucli urbà de Santa Cristina està implantant el sistema de recollida de residus PORTA A PORTA.

 

tres cubells

La recollida de residus porta a porta és la única alternativa per millorar els índex de recollida selectiva del municipi, complir amb les directives europees, reduir progressivament els costos de tractament de residus i millorar el medi natural de la zona on habitem.

La Unió Europea estableix que, per l’any 2030, el percentatge mínim de reciclatge de residus municipals ha de ser del 60 %. Anteriorment a la implantació de la recollida porta a porta, sense tenir en compte les dades de la deixalleria municipal, a Santa Cristina d’Aro el 75 % dels residus que s’abocaven als contenidors de la via pública acabaven al contenidor gris de rebuig i, per tant, només un 25 % es recollien selectivament.

Un any després de la implantació del Porta a Porta, en el nucli urbà s’ha arribat a percentatges de recollida selectiva del 84%, mentre que en tot el municipi, el percentatge global és de gairebé el 61%. Podem afirmar que en poc més d’un any el municipi de Santa Cristina d’Aro ha acomplert amb l’objectiu europeu.

A més, gestionar els residus separadament comporta un ingrés de diners cap a l’administració a través del retorn d’aquest cànon de residus a la vegada que es redueixen els costos de la gestió del rebuig, permetent que la taxa d’escombraries no augmenti de manera desorbitada com ho faria en cas de no obtenir aquests percentatges de recollida selectiva.

Com funciona el Porta a Porta?

  • Selecciona i separa bé els residus.
  • Diposita cada residu al recipient corresponent.
  • Lliura els residus a la porta del domicili seguint el calendari i els horaris establerts per a cada fracció.
  • Recull el cubell quan estigui buit.
  • Si t’equivoques de dia o treus els residus mal sepa­rats, la bossa no es recollirà i es posarà un adhesiu d’incidència. Hauràs d’esperar al següent dia de recollida i fer-ho correctament

A l’inici del 2024, després de valorar les necessitats de la ciutadania en quant a la recollida selectiva de residus Porta a Porta, el consistori ha decidit ampliar la freqüència de recollida d’aquest, per tal d’adequar-se a les peticions rebudes i potenciar l’ús d’aquest sistema. Per aquest motiu, s’ha creat un nou calendari de recollida domèstica en el qual s’amplia en un dia més la recollida de les fraccions d’orgànica i envasos, i el vidre passa a recollir-se més aviat per tal de reduir les molèsties per soroll. Per encaixar aquests canvis, el calendari s’ha hagut de reestructurar.

A continuació s’exposa el calendari de la recollida porta a porta domèstica. En els documents adjunts trobareu el calendari de la recollida comercial així com tríptics informatius.

Porta a Porta residus Santa Cristina d'Aro

En cas de patir alguna INCIDÈNCIA, com podria ser un cubell no recollit o trencat, us demanem que TRUQUEU tant aviat com us sigui possible al 681 361 934

ÀREES D’EMERGÈNCIA DE RESIDUS

En el cas excepcional i puntual en que no es pugui seguir amb l’horari de la recollida porta a porta, es podran utilitzar les àrees d’emergència amb contenidors situades al costat de la Deixalleria Municipal i a la Plaça Mossèn Baldiri Reixach.

Per entrar-hi serà necessari l’ús de la targeta identificativa de la deixalleria que podeu sol·licitar a la OAC de l’Ajuntament.

L’empresa encarregada de la gestió de residus a Santa Cristina d’Aro és GBI Paprec, qui farà una recollida de totes les fraccions (rebuig, FORM, vidre, envasos i paper-cartró) que es situaran a la via pública.

Pel que fa a les urbanitzacions, es continua amb el sistema de recollida selectiva que hi ha establert amb contenidors oberts, fins a nou avís.

ELS ENCANTS - TOT DE SEGONA MÀ I GRATUÏT


ELS ENCANTS de Santa Cristina d'Aro és un espai que ofereix tota menta de productes en bon estat (mobles, joguines, bicicletes, eines... ) que han estat portats a la deixalleria i que mereixen un segona vida a casa teva.

Està situat a la Deixalleria Municipal i obre tots els primers dissabtes de mes, de 9 a 13 hores.

Es tracta d'un servei GRATUÏT per a les persones usuàries de la deixalleria. Us podeu endur fins a 2 objectes cada mes, presentant la targeta de la deixalleria (on hi consti el vostre nom) juntament amb el vostre document d'identitat.

Si encara no la teniu, podeu recollir la targeta de la deixalleria a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC).

El servei, proposat per l'àrea de Medi Ambient i gestionat per l'Associació de Dones per la Igualtat Ermessenda de Santa Cristina d'Aro, obre cada primer dissabte de mes i es recullen objectes cada dimecres i divendres, en horari de 10:30 a 13 hores, a la mateixa deixalleria

Reutilitzar és la millor manera de no generar residus. Troba allò que necessites a ELS ENCANTS de Santa Cristina d'Aro!

Més info a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Logo Els Encants

SC313 - NETEJA

 

OFERTA LABORAL

Categoria professional
Personal per neteja
Descripció del lloc (funcions)
Neteja industrial per a supència a centre situat a Sant Antoni de Calonge. S'encarregarà de la neteja general de vestuaris, magatzems, lavabos, oficines i de les zones de producció. Jornada laboral de 20h/s distribuïdes de dilluns a divendres de 16.00h a 20.00h.
Suplència a cobrir de 15 dies.
Experiència /
Requisits sol·licitats
Molt valorable experiència fent ús de maquinària industrial.
Idiomes
xŸ Català      x Ÿ Castellà      Ÿ Francès    Ÿ Anglès      Ÿ Altres:
Data prevista inici
 Immediata
Vehicle propi
 
Ÿ
 
Edat
 
Indiferent
Tipus de contracte
Durada
 
Indefinit
Centre de treball
 Sant Antoni de Calonge
Sou brut / mes
 665
Horari
Matí: x
Tarda:x
Nit:
Observacions: Carnet de conduir B

SC314 - ADMINISTRACIÓ

 

OFERTA LABORAL

Categoria professional
Administratiu/va a 20 h
Descripció del lloc (funcions)
Seguiment d'obres , correus electrònics, seguiment empreses
Experiència /
Requisits sol·licitats
Formació professional I/Cicle formatiu de Grau Mig. Word, Excel, correu electrònic i Internet.
Idiomes
xŸ Català      x Ÿ Castellà      Ÿ Francès    Ÿ Anglès      Ÿ Altres:
Data prevista inici
 5 de setembre de 2022
Vehicle propi
 
Ÿ
 
Edat
 
Indiferent
Tipus de contracte
Durada
 
Indefinit
Centre de treball
 Calonge
Sou brut / mes
Horari
Matí: x
Tarda:
Nit:
Observacions: Carnet de conduir B

SC311 - CUINER-A

 

OFERTA LABORAL

Categoria professional
Desenvolupar tasques de cuiner
Descripció del lloc (funcions)
Cuiner de restaurant gourmet
Experiència /
Requisits sol·licitats
Persona responsable amb iniciativa i ganes d'aprendre.
Idiomes
xŸ Català      x Ÿ Castellà      Ÿ Francès    Ÿ Anglès      Ÿ Altres:
Data prevista inici
Vehicle propi
 
Sí  Ÿ
 
Edat
 
Indiferent
Tipus de contracte
Durada
 
Indefinit
Centre de treball
 Santa Cristina d'Aro.
Sou brut / mes
Horari
Matí: x
Tarda:x
Nit:
Observacions: Cal que la persona tingui experiència en cuina, com a cuiner/a.

SC310 - REPARTIDOR

 

OFERTA LABORAL

Categoria professional
Repartidor
Descripció del lloc (funcions)
Repartir els materials necessaris per les diferents obres.
Experiència /
Requisits sol·licitats
2 anys
Idiomes
xŸ Català      x Ÿ Castellà      Ÿ Francès    Ÿ Anglès      Ÿ Altres:
Data prevista inici
Vehicle propi
 
Sí  Ÿ
 
Edat
 
Indiferent
Tipus de contracte
Durada
 
Indefinit
Centre de treball
 Sant Feliu de Guíxols
Sou brut / mes
Horari
Matí: x
Tarda:x
Nit:
Observacions:Persona amb més de 30 anys, seria, responsable i puntual. Horari de Dilluns a Divendres, que visqui a Sant Feliu de Guíxols o Santa Cristina d'Aro. La furgoneta és de l'empresa.

SC309 - CAP D'OBRES

 

OFERTA LABORAL

Categoria professional
Encarregat/da o cap d'obres.
Descripció del lloc (funcions)
Planificar i organitzar el procés i la mecànica dels treballs de l'obra. Organitzar els espais de treball, maniobra, emmagatzematge, càrrega i descàrrega, dels tallers i dels accessos a l'obra. Controlar i supervisar l'execució de l'obra. Controlar el compliment de la planificació.
Experiència /
Requisits sol·licitats
2 anys.
Idiomes
xŸ Català      x Ÿ Castellà      Ÿ Francès    Ÿ Anglès      Ÿ Altres:
Data prevista inici
Vehicle propi
 
Sí  Ÿ
 
Edat
 
Indiferent
Tipus de contracte
Durada
 
Indefinit
Centre de treball
 Sant Feliu de Guíxols
Sou brut / mes
Horari
Matí: x
Tarda:x
Nit:
Observacions: Es necessita que la persona tingui experiència en el camp de les piscines. Ha de saber fer ús de correu electrònic i entorn Office.

Més articles...