caenfrdeitptrues

Guia de fons i col·leccions

fons i col·leccions de l'arxiu municipal

L'Arxiu Municipal gestiona un total de 13 fons i 10 col·leccions 

Fragment del plànol més antic conservat a l'arxiu, referit Solius (1879)

Fons de l'Ajuntament:

Altres fons i col·leccions:

Registre de documents eliminats:

 

FONS DOCUMENTALS CONSERVATS EN ALTRES ARXIUS

Existeixen fons documentals referits a Santa Cristina d'Aro conservats en altres arxius i centres documentals que no són el Municipal, per exemple:

 

 

 

Revisió del POUM

A través d'aques enllaç podras accedir a tota la informació sobre la revisió actual del POUM de Santa Cristina

Revisió del POUM
Imatge POUM

FESTA MAJOR DE BELL-LLOC 2018

El proper dimecres 15 d'agost se celebrarà la Festa Major de Bell-lloc.
La Festa començarà a les 12.15h amb la celebració d'un ofici solemne.
La jornada seguirà amb 1/2 audició de sardanes que oferirà la cobla La Principal de Banyoles.
En acabar l’audició la organització oferirà un aperitiu per a tothom que posarà fi a la festa.

Us hi esperem!
cartell  2018 web

FESTA MAJOR JOVE 2018!

DIVENDRES 20 DE JULIOL

V CORREMENHIR + BIPOLAR I DI-VERSIONES

Lloc d’inici: Oficina de Turisme

Horari d’inscripcions: de 19:45 a 20:45h

Hora d’inici: 21:15h

Lloc de finalització: Plaça Mossèn Baldiri Reixac

Hora de finalització i entrega de premis: 24:00h

Preu de cada tiquet: 7€. Cada tiquet consta de 6 consumicions. Tiquet amb alcohol (color groc) i tiquet sense alcohol (color verd). El tiquet inclou entrepà, peça de fruita i kit saludable!!!


Convertit en tot un clàssic de la Festa Major de Santa Cristina, el Corremenhir tornarà a passejar alguns dels menhirs més increïbles que hi ha escampats per les irreductibles muntanyes cristinenques. L’edició d’aquest any estarà ben secundada per la xaranga palamosina REPERCUSSIÓ; els tambors dels quals ens acompanyaran per 6 establiments cristinencs per fer-nos ballar fins a l’extenuació. A part tindrem la molt estimada presència dels MINYONS DE SANTA CRISTINA, que es consoliden en aquesta cita obsequiant-nos, una vegada més, amb 4 pilars de 4 de traca a l’inici del recorregut. Per rematar-ho, abans de donar el tret de sortida explicarem les categories de premis a repartir del nou Concurs de Disfresses! En acabat podrem gaudir dels concerts Bipolar i Orquestra Di-Versiones!

Corremenhir 2018 RGB-01

CONCURS DE DISFRESSES:

Premis a la MILLOR DISFRESSA INDIVIDUAL: 1 Lot de roba esportiva A. E. Matxacuca, Ulleres Spiuk Bicicletes Tope, 6 partides de bitlles a Bowling d'Aro i matí de caiac per a 2 persones a l’Escola de Vela i Kayak St. Pol.  

Premis a la MILLOR DISFRESSA PER PARELLA: 8 partides de bitlles a Bowling d’Aro, 2 gorres i 2 bosses-motxilla de Mavericks Surf Shop i 2 invitacions per a una sessió de paddle surf a Mavericks Surf Platja d’Aro. 

Premis a la COLLA MÉS ORIGINAL: 5 invitacions al parc aquàtic Aquadiver, 12 partides de bitlles a Bowling d’Arokit productes eròtics d'ACAS Baix Empordà.

Premi ESPECIAL "ASTÈRIX I OBÈLIX": 1 sopar per a 2 persones a La Santa Market, 2 invitacions al parc aquàtic Aquadiver i 8 partides de bitlles a Bowling d’Aro.


Consideracions: 
- Per participar al Corremenhir! cal ser major de 18 anys.

- Aforament màxim de 180 participants.

- No es permet portar alcohol de casa al Corremenhir!

- Es prega a totes les persones participants que mantinguin una actitud respectuosa i no facin un mal ús de les instal·lacions dels establiments ni del mobiliari públic.

Organitza: Àrea de Joventut

Amb el suport de: Associació Juvenil Cristinenca

Agraïments especials: Restaurant Can Nari, Pizzeria Rey, Hostal Barnés, Restaurant 9 Romanyà, Colla Blaus & Cia i Supermercat Esclat.

Col·labora: A. E. Matxacuca, Bicicletes Tope, Escola de Vela i Kayak Sant Pol, Mavericks Surf Skate, Bowling d’Aro, Aquadiver i La Santa Market.

DIUMENGE 22 DE JULIOL

III CAMPIONAT D'STREET FUTBOL 3X3

Lloc: Plaça del Mercat

Hora d’arribada dels equips: de 16:00 a 16:30h

Hora d’inici: 16:30h

Hora de finalització i entrega de premis: 20.30h aprox.


III Campionat d’Street Futbol de Santa Cristina, amb l’inflable camp multiesport de Decathlon! Amb categoria infantil (de 12 a 14 anys) i categoria sènior (de 15 a 18 anys).

Podeu fer la vostra inscripció a través de correu electrònic (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.) o trucant al 606 46 95 84 / 972 83 79 18. Cal que faciliteu la següent informació per fer la inscripció:

Nom i cognoms de les participants / edats / dni / telèfon de contacte / població / nom de l’equip.

Inscripció GRATUÏTA, per a joves de 12 a 18 anys. Per a + informació consulta el pdf Normativa III Campionat de Futbol 3x3 – Festa Major Jove 2018.

L’organització posarà a disposició dels participants aigües i peça de fruita. El C.E. Cristinenc donarà un refresc a cada participant! 

Premis categoria infantil

1era posició: 4 xecs regal a Sant Feliu Parc Aventura, 8 partides de bitlles a Bowling d’Aro i 4 samarretes esportives A. E. Matxacuca

2ona posició: 8 partides de bitlles a Bowling d’Aro i 4 samarretes esportives A. E. Matxacuca.

Premis categoria sènior

1era posició: 4 xecs regal a Parc d’Aventura Costa Brava, 8 partides de bitlles a Bowling d’Aro i 4 samarretes esportives A. E. Matxacuca.

2ona posició: 8 partides de bitlles a Bowling d’Aro i 4 samarretes esportives A. E. Matxacuca.

Organitza: Àrea de Joventut

Amb el suport de: Associació Juvenil Cristinenca

Col·labora: C.E. Cristinenc, Decathlon Platja d’Aro, Costa Brava Parc Aventura, Sant Feliu Parc Aventura, Bowling d'Aro i A.E. Matxacuca.  

DILLUNS 23 DE JULIOL

CERCAVILA DE LA FESTA MAJOR AMB LA COLLA JOVE PERCUNAUTES + HOTEL COCHAMBRE

Lloc de sortida: Carrer Llibertat (alçada Super tobogan aquàtic)

Hora d’inici: 19.15h

Santa Cristina d’Aro ja té grup propi de percussió. Són joves de 12 a 16 anys, amants de la bateria i del sorollot bo!

Si voleu veure tocar la Colla Percunautes us esperen a tots i a totes amb les baquetes afilades el dilluns 23 de juliol, just després del Super tobogan aquàtic, per iniciar una gran rua que ens portarà per diversos carrers del nucli de Santa Cristina.
Per rematar la nit hi haurà l'actuació d'Hotel Cochambre a partir de les 23h a la Plaça del Mercat! 


Bona Festa Major Jove a totes i tots!!!

logo-color-transparentelogo

L'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro s'adhereix a l'Associació Internacional de Ciutats Educadores

Santa Cristina Aro CAT

El Ple del passat dia 28 de febrer de 2018 va aprovar per unanimitat l'adhesió de l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro a l'Associació Internacional de Ciutats Educadores, com a requisit previ per a entrar a formar part de la Xarxa de Ciutats Educadores de les comarques Gironines.

L'Associació Internacional de Ciutats Educadores es va fundar el 1994 i actualment hi formen part 476 ciutats d'arreu del món.

Els objectius de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores són:

  • Proclamar i reclamar la importància de l’educació a la ciutat.
  • Posar en relleu els vessants educatius dels projectes polítics de les ciutats associades.
  • Promoure, inspirar, fomentar i vetllar pel compliment dels principis recollits en la Carta de Ciutats Educadores (Declaració de Barcelona) a les ciutats membre, així com assessorar i informar als membres sobre el foment i implantació dels mateixos.
  • Representar als associats en l’execució de les finalitats associatives, relacionant-se i col·laborant amb organitzacions internacionals, estats, entitats territorials de tot tipus, de manera que l’AICE sigui un interlocutor vàlid i significatiu en els processos d’influència, negociació, decisió i redacció.
  • Establir relació i col·laboració amb altres associacions, federacions, agrupacions o Xarxes Territorials, especialment, de ciutats, en àmbits d’acció similars, complementaris o concurrents.
  • Cooperar en tots els àmbits territorials en el marc de les finalitats de la present Associació.
  • Impulsar l’adhesió a l’Associació de ciutats de tothom.
  • Impulsar l’aprofundiment del concepte Ciutat Educadora i les seves aplicacions concretes en les polítiques de les ciutats, a través d’intercanvis, de trobades, de projectes comuns, de congressos i de totes les activitats i iniciatives que reforcin els llaços entre les ciutats associades, en l’àmbit de les delegacions, xarxes territorials, Xarxes Temàtiques i altres agrupacions.

La Xarxa de Ciutats Educadores de les comarques Gironines neix arran de la necessitat de conèixer i compartir experiències amb ciutats i pobles més afins i territorialment més propers a nosaltres. El 2017 la coordinació de la Xarxa va recaure en la ciutat de Girona i el present 2018 en la ciutat de Ripoll.

Enllaços:
Associació Internacional de Ciutats Educadores Cliqueu Aquí
Xarxa de ciutats educadores de les comarques Gironines (Ajuntament de Ripoll) Cliqueu Aquí

XARXA-LOGO-300x300

CURS DE PERSONAL DE MANTENIMENT DE PISOS I ALLOTJAMENTS TURÍSTICS

CURS DE PERSONAL DE MANTENIMENT DE PISOS I ALLOTJAMENTS TURÍSTICS

Gratuït

Reunió informativa el 21 de març a la Sala d'Exposicions de La Caixa

Del 10 d'abril al 5 de juny. Dimarts i dijous de 9.30h a 12.30h

Realitzar la neteja i la posada a punt de les habitacions en totes les seves possibles dependències, així com les àrees comunes de pisos, cuidant el bon estat d'instal·lacions i mobiliari, així com les tasques de bugaderia.

CARTELL CURS

PRIMAVERA A L'ESPAI 2018

Arribem a la tercera edició de la Primavera a l’Espai, una temporada de música clàssica i moderna que organitzem conjuntament, l’Escola Municipal de Música i l’Espai Ridaura, amb la novetat que us proposem un concert per a públic familiar un diumenge al matí. Sí, el 3 de juny, al migdia, tenim un concert per a pallassa i piano.

Però també celebrem el 10è aniversari de l’Escola Municipal de Música i per això hem convidat escoles de la comarca per compartir audicions i auditori ja que faran de teloners dels concerts de Primavera a l’Espai i us convidem a tots a gaudir d'aquests concerts tan especials, farem intercanvis amb les Escoles de Música de Calonge, Llagostera i Maçanet de la Selva. Podreu gaudir de solos, piano a quatre mans, orquestra de cambra, cant... molta música.

De moment, però, el 10 de març, us proposem Guillem Roma, que presenta "Connexions". La música ens connecta amb nosaltres mateixos, amb els altres i amb el món i això és el que passa als concerts de Guillem Roma que amb aquest nou disc explora la bellesa d'aquestes connexions. A Santa Cristina presenta aquestes noves cançons plenes de riquesa musical amb influències que viatgen des dels sons mediterranis fins a ritmes llatinoamericans. Un concert especial on l'artista osonenc estarà acompanyat per la seva germana Marta Roma al violoncel i les veus, Guillem Plana a les guitarres i, la violinista Coloma Bertran!

Música fresca, original i optimista per connectar-nos amb la màgia d'aquest món i més enllà!

Mireu la programació i veniu als concerts. Tots junts fem Escola. Junts recolzarem la música i la cultura a Santa Cristina. Si tenim públic podem sempre demanar que la cultura sigui una constant a les nostres vides.

espairidaura.santacristina.cat i escolademusica.santacristina.cat

 TITOL

Cursos 2018-19

poster cursos 2018-19

Més informació al document adjunt

 

FESTA MAJOR JOVE!

Ja arriba la Festa Major Jove de Santa Cristina d’Aro 2017! Aquest any omplirem el poble d'activitats per a tots els joves del 21 al 25 de juliol. A més, dins les activitats de les Festes Joves, la 4a edició del Correbars aquest any canvia de nom i passa a anomenar-se “Corremenhir!  T'ho perdràs?!

FMJ2017 1

Aquí sota pots consultar el programa complet. També te'l pots descarregar en format PDF fent click aquí.

DIVENDRES 21 DE JULIOL

IV CORREMENHIR!

Lloc d’inici: Oficina de Turisme

Horari d’inscripcions: de 19:45 a 20:45h

Hora d’inici: 21:00h

Lloc de finalització: Plaça Mossèn Baldiri Reixac

Hora de finalització i entrega de premis: 24:00h

Preu de cada tiquet: 5€. Cada tiquet consta de 5 consumicions. Tiquet amb alcohol (color vermell) i tiquet sense alcohol (color verd). El tiquet inclou entrepà, peça de fruita i kit fotoconcurs instagram!!!


El Correbars d’aquest any canvia de nom i passa a anomenar-se “Corremenhir”. Convertit en tot un clàssic de la Festa Major de Santa Cristina, en aquesta IV edició treurem a passejar alguns dels menhirs més increïbles que hi ha escampats per les irreductibles muntanyes cristinenques. L’edició d’aquest any estarà ben secundada per la xaranga palamosina REPERCUSSIÓ; els tambors dels quals ens acompanyaran per 5 bars cristinencs per fer-nos ballar fins a l’extenuació. A part tindrem la molt estimada presència dels MINYONS DE SANTA CRISTINA, que es consoliden en aquesta cita obsequiant una vegada més a totes les persones participants amb 4 pilars de 4, de traca a l’inici del recorregut. Per rematar-ho, abans de donar el tret de sortida, les companyes d’ACAS BAIX EMPORDÀ ens explicaran les noves categories amb premis a repartir del Fotoconcurs Instagram “IV Corremenhir!”

  
FOTOCONCURS INSTAGRAM.

Vols participar del fotoconcurs i optar a algun dels 3 premis?

1.- Fes públic el teu perfil Instagram!

2.- Etiqueta la Zona Jove a la teva foto @zonajovesca

3.- Penja la teva foto amb el hashtag:

#corremenhiresportiu

Premis a la millor foto esportiva: 1 Lot de roba esportiva A. E. Matxacuca, Mallot Ayats Cycles, Ulleres Bicicletes Tope i matí de caiac per a 2 persones a l’Escola de Vela  i Kayak St. Pol.  

#corremenhiroriginal

Premis a la millor foto original: 2 partides de bitlles per a 2 persones a Bowling d’Aro, 2 gorres i 2 bosses-motxilla de Mavericks Surf Shop i 2 invitacions al parc aquàtic Aquadiver.

#corremenhireròtic

Premis a la millor foto eròtica: 1 sopar per a 2 persones al Restaurant Ruta Baviera, kit eròtic d'ACAS Baix Empordà i 2 invitacions per a una sessió de paddle surf a Mavericks Surf Platja d’Aro.

Consideracions: 
- Per participar al Corremenhir! cal ser major de 18 anys.

- Aforament màxim de 180 participants.

- No es permet portar alcohol de casa al Corremenhir!

- Es prega a totes les persones participants que mantinguin una actitud respectuosa i no facin un mal ús de les instal·lacions dels establiments ni del mobiliari públic.

Organitza: Àrea de Joventut

Amb el suport de: Comissió Local de Joves

Agraïments especials: Restaurant El Carrilet, Restaurant Can Nari, Pizzeria Rey, Hostal Barnés, Restaurant 9 Romanyà, Supermercat Esclat, Carnisseria La Gironesa, Carnisseria Rosés, Pastisseria-Fleca Santa Cristina d’Aro i l’Obrador de la Vall d’Aro.

Col·labora: A. E. Matxacuca, Ayats Cycles, Bicicletes Tope, Escola de Vela i Kayak Sant Pol, Mavericks Surf Skate, Bowling d’Aro, Aquadiver i Restaurant Ruta Baviera.  


Corremenhir 2017


DISSABTE 22 DE JULIOL

II BATUCADA JOVE AMB LA COLLA ELS PERCUNAUTES

Lloc: Plaça del Mercat

Hora d’inici: 21.45h

Santa Cristina d’Aro ja té grup propi de percussió. Són joves d’11 a 15 anys, amants de la bateria i del sorollot bo. Aquests dies mentre assagen fort ja s’han pensant quin és el nom de colla que més els hi escau: Els Percunautes.

Si els voleu veure tocar us esperen a tots i a totes amb les baquetes afilades el dissabte 22 de juliol, just després que finalitzi la XXXI Cursa Popular, per iniciar una gran rua que ens portarà fins a l’Oficina de Turisme, punt on les Gàrgoles de Foc donaran inici a una nova edició del Correfoc!

III CAMPIONAT MUNDIAL DE MENJAR SÍNDRIES

Lloc: Plaça del Mercat

Horari d’inscripcions: de 23 a 23.30h

Hora d’inici: 23.30h

Hora de finalització i entrega de premis: 00.30h aprox.

Arriba una nova edició del tan esperat Campionat Mundial de Menjar Síndries. Amb l’animació clamorosa dels Sweet Santa, els i les participants aniran passant rondes eliminatòries i devorant síndries fins a descobrir la nova fera de la Vall d’Aro. Inscripció GRATUÏTA.

Premis persona guanyadora:

-        2 invitacions al parc aquàtic Aquadiver de Platja d’Aro.

-        1 sopar per 2 persones al Restaurant Font Picant

-        4 partides de bitlles al Bowling d’Aro de Platja d’Aro

Premis persona finalista:

-        2 invitacions al parc aquàtic Aquadiver de Platja d’Aro

-        4 partides de bitlles al Bowling d’Aro de Platja d’Aro

Organitza: Àrea de Joventut

Amb el suport de: Comissió Local de Joves

Col·labora: Bowling d’Aro, Aquadiver i Restaurant Font Picant

III CAMPIONAT MENJAR SINDRIES   

IV NIT JOVE AMB FESTUCS I TUTÚ KEKÉ

Lloc: Plaça del Mercat

Hora d’inici: 00.30h aprox.

Hora de finalització i entrega de premis: 04:00h aprox.


Per a totes les joves desvetllades que vulguin allargar-se tindran davant seu un còctel explosiu de música. Primer serà el torn de Els Festucs, una banda de Palafrugell amb moltes ganes de repartir festa non stop, amb un estil que barreja Rumba, Ska i Reggae, amb cançóns pròpies i alguna versió d’aquelles que fan moure els malucs a joves i no tan joves. Per arrodonir la nit tindrem els Tutú Keké de Vidreres, una banda de versions, amb un repertori ideal per a les festes majors: repertori, ampli i variat, tant en estils com en artistes!

Organitza: Àrea de Festes i Àrea de Joventut

Amb el suport de: Comissió Local de Joves

DIMARTS 25 DE JULIOL

II CAMPIONAT D'STREET FUTBOL 3X3

Lloc: Plaça del Mercat

Hora d’arribada dels equips: de 16:00 a 16:30h

Hora d’inici: 16:30h

Hora de finalització i entrega de premis: 20.30h aprox.


II Campionat d’Street Futbol de Santa Cristina, amb l’inflable camp multiesport de Decathlon! Amb categoria infantil (de 12 a 14 anys) i categoria sènior (de 15 a 17 anys).

Podeu fer la vostra inscripció a través de correu electrònic (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.) o trucant al 606 46 95 84 / 972 83 79 18. Cal que faciliteu la següent informació per fer la inscripció:

Nom i cognoms de les participants / edats / dni / telèfon de contacte / població / nom de l’equip.

Inscripció GRATUÏTA, per a joves de 12 a 17 anys. Per a + informació consulta el pdf Normativa II Campionat de Futbol 3x3 – Festa Major Jove 2017.

L’organització posarà a disposició dels participants aigües i peça de fruita. El C.E. Cristinenc donarà un refresc a cada participant! 

Premis categoria infantil

1era posició: 4 xecs regal a Sant Feliu Parc Aventura i Trofeu

2ona posició: Trofeu

Premis categoria sènior

1era posició: 4 xecs regal a Parc d’Aventura Costa Brava i Trofeu.

2ona posició: Trofeu

Organitza: Àrea de Joventut

Amb el suport de: Comissió Local de Joves

Col·labora: C.E. Cristinenc, Decathlon Platja d’Aro, Costa Brava Parc Aventura i Sant Feliu Parc Aventura.  


Bona Festa Major Jove a totes i tots!!!

logo-color-transparentelogo

Més articles...

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Ajuntament