Cessió d'una còpia digital de fotografies i documents i donació de cartells, fulletons i postals originals de l'il·lusionista "Xevi"

Xavier Sala i Costa, conegut com l'il·lusionista "Xevi", en tant que personatge il·lustre, conegut, i amb molts anys d'activitat a les esquenes, naturalment ha deixat "rastre documental" al nostre Arxiu.
Hi ha notícies d'en Xevi al fons de l'Ajuntament, al de l’associació Fòrum d'Iniciatives Culturals, al personal de l'escriptora Elvira Gràcia i Tomàs, etc. El nostre ajuntament també ha estat editor d'un llibre sobre el mag Xevi, que conservem a l'Arxiu junt amb altres publicacions que parlen d'ell.

Ara bé, recentment ens hem de congratular d'haver pogut ampliar la memòria documental del proper fill predilecte, gràcies a les dues cessions i una donació que ha fet el propi Xavier Sala i Costa.

  1. Ha cedit una còpia digital les 852 fotografies que composen el llibre Una vida màgica, un molt bon conjunt de documents per conèixer tota la seva trajectòria en totes les seves facetes (1945-2017).
  2. Ha cedit també còpia de 20 documents acreditatius dels seus principals mèrits. Són els documents més representatius de les seves principals fites en tots els camps (1969-2014).
  3. Ha donat 48 cartells, fulletons i postals originals, en suport paper referits a les seves actuacions de màgia arreu del país, la conducció a cegues, la seva pròpia promoció com a il·lusionista, premis rebuts, exposicions sobre la seva figura i llibres protagonitzats (1965-1998).

Gràcies per fer la nostra memòria documental més gran, Xevi.

Imatge: un dels cartells de la recent donació de 48 originals que passen a integrar la Col·lecció de documents de Xavier Sala Costa, il·lusionista (14.33)

200130 Cessió duna còpia digital de fotos i doc i donació de cartells fulletons i postals de Xevi