Beques per fer pràctiques en el tractament de documentació, inventari i catalogació de fons, en l’àmbit del patrimoni cultural

Són beques pensades per proporcionar a la persona beneficiària un aprenentatge pràctic de la matèria, un coneixement del treball en equip de l’especialitat, coneixements de les fases de treball de l’Administració i ampliació del currículum laboral a través de la difusió dels treballs en que hagin participat, participació en actes organitzats pel Departament de Cultura, etc.

S’exclou l’àmbit de la cultura popular i el patrimoni etnològic, que és objecte d’una altra línia de beques.

La durada de les beques és d’un màxim d’onze mesos entre l’1 de setembre del 2022 i el 31 de juliol del 2023. Es concedeixen un màxim de vuit beques, de 1.250,00 euros mensuals. L'horari de les beques és de matí, i cal tenir present que la dedicació de les persones beneficiàries és, com a màxim, de 35 hores setmanals, en horari de permanència obligada de 8 a 15 h.

Les beques es distribueixen de la manera següent:

a) Dues beques per col·laborar en el tractament documental i la interpretació de les dades que contenen les memòries d’intervenció arqueològica.

c) Dues beques per col·laborar en tasques de tractament i automatització dels inventaris del patrimoni arquitectònic.

d) Dues beques per col·laborar en tasques de tractament i automatització dels inventaris dels béns mobles.

e) Una beca per col·laborar en la revisió i el tractament digital de la documentació dels fons de la biblioteca de la direcció general competent en patrimoni cultural.

f) Una beca per col·laborar en la catalogació de fons bibliogràfics.

A qui va dirigit:

a) Per a la modalitat a) de la base 1.3, grau en Història o Arqueologia o títol equivalent.

b) Per a la modalitat c) i d) de la base 1.3, grau en Història o Història de l'Art o títol equivalent.

c) Per a les modalitats e) i f) de la base 1.3, diplomatura en Biblioteconomia i Documentació o títol equivalent, o grau en Documentació o títol equivalent.

Termini de sol·licitud: del 8 de juny al 28 de juny a les 14h del 2022.

Més informació a:

https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/CLT070_Beques_practiques_tractament_documentacio_inventari_catalogacio_fons 

3 patrim cult