PROJECTE DE RECERCA SOBRE L’URBANISME I L'ARQUITECTURA

Tot aquest any 2022, el projecte de recerca principal l’hem dedicat a l’arquitectura i l’urbanisme a Santa Cristina d’Aro. El resultat serà un més dels llibrets de la Col·lecció de Temes Cristinencs -un dels de caràcter temàtic, com va ser el que vam dedicar a el comerç i els serveis- que veurà la llum al llarg de 2023.

La recerca va ser encarregada a Xavier Solà Colomer, doctor en història per la Universitat de Girona i professor de geografia i història a l’ensenyament secundari. És especialista en història de l’arquitectura, història de l’art, parròquies rurals i època moderna en general.

IMG 9295

PROJECTE DE RECERCA SOBRE LA PREHISTÒRIA, L’ANTIGUITAT I ELS SEUS DOCUMENTS

Aquest any, el projecte de recerca principal l’estem dedicant a les èpoques de la prehistòria i l’antiguitat i als documents que ens parlen d’aquestes èpoques.

Documents com cròniques d’excursions antigues, fotos, dibuixos i gravats de jaciments o monuments, capbreus i cadastres, planimetries, memòries d’excavació, correspondència entre investigadors, fitxes i dibuixos de materials arqueològics, inventaris de patrimoni, publicacions, etc.

Se n’encarrega en Xavier Niell Ciurana, llicenciat en Història, arqueòleg i Màster en Iniciació a la Recerca en Humanitats. La seva especialitat és la prehistòria.

 220218 Projecte de recerca en curs sobre la prehistòria lantiguitat i els seus documents

Projecte de recerca sobre els empresonats del franquisme a santa cristina d’aro

Iniciem el projecte de recerca sobre els empresonats del franquisme a Santa Cristina d'Aro, a través de la investigació que portarà a terme l'escriptora Pilar Francès.
Es tracta de seguir investigant en favor de les víctimes del període convuls dels anys de la Guerra Civil i el Franquisme, tal com vam fer amb les víctimes dels camps nazis (2016) i els afusellats del franquisme (2018).

200909 Projecte de recerca sobre els empresonats del franquisme a SCA