FOTOGRAFIES DE CAN CODOLAR (MASSÍS DE L’ARDENYA) I ENTORN, DE LA FAMÍLIA ARENAS

Hem acabat l’inventari de les 50 fotografies en suport paper relatives al mas de Can Codolar i entorn -un casal important del terme històric de Solius i del massís de l’Ardenya- que van ser donades pel Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró (exp. F102.3-1_2020_0001).

Constitueixen la Col·lecció de documents gràfics de Jordi Arenas i Clavell, artista (14.13).

La família mataronina Arenas passava els estius al mas i feia sortides a l’entorn d’aquest. Fruit d’aquesta activitat de lleure en són les fotografies que constitueixen la col·lecció.

Les fotografies van ser conservades pel membre de la família i artista Jordi Arenas i Clavell, que les va llegar al Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró. Atesa la relació directa de les fotografies amb el terme municipal de Santa Cristina d’Aro, el Museu Arxiu esmentat es va posar en contacte amb l’ajuntament de Santa Cristina d’Aro per fer-ne donació. L’Ajuntament agraeix profundament aquest gest.

La cronologia de les fotografies va dels anys 1900 a 1981.

La majoria (30) són del mas Codolar, al bell mig de l’Ardenya cristinenca. Unes altres (9) són preses a altres paratges del massís en terme de Santa Cristina: Montclar, Sant Baldiri, Plana Basarda, etc. La resta (11) són relatives a les sortides que la família Arenas feia per l’entorn: Sant Grau (Tossa de Mar), Sant Pol (Sant Feliu de Guíxols), Llafranc (Palafrugell), fins i tot n’hi ha de localitzacions que es desconeixen.

Les temàtiques principals són: masies, agricultura, boscos, paisatge, ermites, festes populars, cobles, turisme, platges i vehicles.

Vegeu el catàleg il·lustrat de la Col·lecció de documents gràfics de Jordi Arenas i Clavell, artista (14.13).

Notícia de la donació:
https://santacristina.cat/arees/arxiu-municipal/serveis/donacions-i-ingressos/10670-donacio-de-50-fotografies-relatives-al-mas-de-can-codolar.html

Can Codolar fam Arenas mostra 1

 

Can Codolar fam Arenas mostra 2