PROJECTE "CATÀLEG, DIGITALITZACIÓ I BUIDAT SELECTIU DE LA SÈRIE I PADRONS D'HABITANTS (1856-1920)"

Tal com ja us vam informar, estem treballant en el projecte "Catàleg, digitalització i buidat selectiu de la sèrie de censos i padrons d'habitants (1856-1920)", subvencionat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Hi ha pàgines i més pàgines de documentació de població. A la vegada, la informació que contenen és molt demanada des de la ciutadania, per això ara hem començat amb la part de transcripció de noms de persona que aquests censos contenen. Això agilitzarà molt la cerca de persones en aquests documents.

210811 1

210811 2

 

Ordenant documentació en mal estat

De vegades ens arriben fons documentals en mal estat, desordenats, barrejats, en què la documentació acumula pols i humitat, etc.

La fotografia correspon al moment posterior, en què hem intentat trobar l’ordre lògic a la documentació, hem començat a agrupar els elements semblants entre ells, l’hi hem tret la pols (vet aquí el gran pinzell) i hem eliminat carpetes supèrflues.

Per cert, el portacel·lo no serveix per res més que per fer de pes damunt els documents: De cel·lo no se n’hi posa: fa malbé el paper!

Bon any a tothom.

classificació fons diversos

Facebook

Instagram

Twitter