LLISTA DE REPARACIÓ JURÍDICA DE VÍCTIMES DEL FRANQUISME (1938-1978)

En els llistats de víctimes del franquisme publicats per l’Arxiu Nacional de Catalunya s’hi troben algunes persones de Santa Cristina d’Aro.

Represaliats franquisme llistats ANC

Aquests llistats ens van motivar a iniciar una recerca sobre aquests noms persones del nostre municipi, que veureu al llibret, escrit per Pilar Francès, "La repressió franquista a Santa Cristina d'Aro (1939-1944)":
https://santacristina.cat/arees/arxiu-municipal/publicacions-i-dades-obertes/col-leccio-de-temes-cristinencs/10678-la-repressio-franquista-a-santa-cristina-d-aro-1939-1944-2021.html

Vegeu els llistats complets de víctimes del franquisme a Catalunya a:
https://anc.gencat.cat/ca/detall/noticia/Llista-de-processos-instruits-pel-regim-franquista

GUIA SUMARISSIMS0133noticiaweb.jpg 821202306

El portal raco

El portal RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert), on podeu trobar els articles a text complet de les revistes científiques, ja inclou la revista catalana d’arxivística Lligall.
RACO permet realitzar cerques per autor/a, títol d’article, per matèria o per institució. El seu funcionament és molt intuïtiu i facilita que qualsevol amb un mínim d’interès pugui localitzar fàcilment els continguts que cerca.

CAPTURA RACO LLIGALL

Fer recerca sobre els deportats a camps nazis

Són diverses les persones que s’interessen darrerament per trobar notícies sobre familiars propers o llunyans o sobre persones del seu municipi que van ser víctimes dels camps de concentració nacionalsocialistes.

Ara que és proper el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust (27 de gener), us presentem una petita guia de com es va fer la recerca sobre el deportat cristinenc, Eusebi Vicens. El text ha estat redactat per qui va fer la recerca, l’Albert Gamundi, llicenciat en Història. Una versió més breu d’aquest text la podeu trobar també a la Revista del Baix Empordà, núm. 55. Pretén ajudar-vos a saber com avançar en aquest tipus de recerques, quins arxius teniu a disposició i quina informació podeu extreure de cada tipus de centre i de cada font documental.

GAMUNDI. Eusebi Vicens. Metodologia treball

Composició Vicens