Gestió dels residus domèstics davant el Coronavirus

Fent-nos ressò de les directrius establertes per diverses administracions, L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro vol recordar com s’ha de dur a terme la gestió dels residus domèstics durant aquests dies. Per això volem recordar els següents punts:


1 – RECOLLIDA GENERAL DE RESIDUS DOMÈSTICS - Per a la majoria de la població, la recollida de residus domèstics es durà a terme de forma normal, fent servir els contenidors per a recollida selectiva que hi ha instal·lats al carrer. Aquests contenidors es tracten periòdicament amb una solució desinfectant, però és recomanable que tothom es renti acuradament les mans després de fer-los servir.

Aquests dies es important reduir al màxim la fracció resta que arriba les plantes de tractament, per tant recordem la importància d'optimitzar la recollida separada de les diferents fraccions (paper / cartró, vidre, envasos, i orgànica).

 

2 – RECOLLIDA DE RESIDUS A LLARS AMB POSITIUS - Si es dóna el cas d’alguna llar amb positius o en quarantena pel COVID-19, cal seguir el següent protocol:

Els residus del pacient, inclòs el material d'un sol ús utilitzat per la persona malalta (guants, mocadors, mascaretes), s'han d'eliminar en una bossa de plàstic (BOSSA 1) en un cubell d'escombraries disposat a l'habitació, preferiblement amb tapa i pedal d'obertura, sense fer cap separació per al reciclatge.
La bossa de plàstic (BOSSA 1) s'ha de tancar adequadament i introduir-la en una segona bossa d'escombraries (BOSSA 2), a la banda de la sortida de l'habitació, on a més es dipositaran els guants i mascareta utilitzats pel cuidador i es tancarà adequadament abans de sortir de l'habitació.
La BOSSA 2, amb els residus anteriors, s'ha de dipositar amb la resta dels residus domèstics a la bossa d'escombraries (BOSSA 3) corresponent al cubell de fracció resta. La BOSSA 3 també es tancarà adequadament.
Immediatament després es realitzarà una completa higiene de mans, amb aigua i sabó, al menys de 40-60 segons.
La BOSSA 3 es dipositarà exclusivament al contenidor de fracció resta, estant totalment prohibit dipositar-la en els contenidors de recollida separada de qualsevol de les fraccions separades (orgànica, envasos, paper, vidre o tèxtil) o el seu abandonament en l'entorn.

gestio residus arc

3- DEIXALLERIA MUNICIPAL - Aquests dies, la deixalleria municipal roman tancada. El servei tornarà a obrir tan aviat es normalitzi la situació.

Per a més informació podeu consultar l’Agència de Residus de Catalunya
black garbage bag close up