Consulta en línia de l’Arxiu

L’Arxiu Municipal de Santa Cristina d’Aro crea l’apartat “L’Arxiu en un clic” al web municipal per facilitar l’accés a tota la informació disponible en línia. A més, també vol que sigui un mitjà per afavorir la consulta de documentació que encara no està digitalitzada. El nou apartat serà operatiu a partir de demà dimarts, 9 de juny, coincidint amb el Dia Internacional dels Arxius. “Volem facilitar al públic en general a poder endinsar-se a l’arxiu municipal, que conegui el que hi ha  i pugui accedir a tota la informació disponible en línia o demanar-la per consultar”, manifesta la regidora de l’Arxiu, Tina Gorina.

Amb el nou apartat digital, els usuaris podran consultar informació diversa, com publicacions i exposicions, dades obertes i notes informatives que expliquen la història i el patrimoni documental de Santa Cristina d’Aro. L’apartat comptarà amb una breu explicació de cadascun dels recursos. “Per tal de donar-li un cert ordre, tots els materials es presenten per odre cronològic del seu contingut, des de la prehistòria a l’actualitat”, s’assenyala des de l’equipament municipal. Alhora, es recorda que hi ha alguns recursos digitals que també es poden consultar fent un sol clic.

Des de l’Arxiu, es reconeix que “bona part de la documentació es troba en suport físic, especialment paper”. Però, al mateix temps, es recorda que hi ha guies, quadres, inventaris i catàlegs per facilitar la recerca i, per tant, l’accés a la informació.

xxxdiainternarxius 01