L’escola bressol reobre 4 de juny, com a casalet

L’escola bressol Guirigall de Santa Cristina d’Aro reobrirà a partir de dijous vinent, 4 de juny, com a casalet d’estiu. L’horari del casalet serà de 9 a 13 hores, si bé hi haurà dues hores complementàries abans i després, de manera que l’horari es pot ampliar de 8 a 14 hores. A més, no hi haurà servei de menjador. El centre, d’acord amb les actuals circumstàncies causades per la Covid-19, té una capacitat màxima per a 25 infants, amb un màxim de 5 per aula, que han de ser alumnes actuals del centre de les línies de P1 o P2, ja que no es reobrirà la de P0. De moment, però, s’obriran tres aules i s’ofereixen, per tant, 15 places, amb la previsió d’ampliar-ne la capacitat. “Tindran prioritat els alumnes en què els seus pares treballen tots dos de manera presencial i sense possibilitat de flexibilitzar els seus horaris laborals”, ha recordat el regidor d’Ensenyament, David Segarra.

Cada aula de 5 alumnes, que sempre seran els mateixos, comptarà també sempre amb la mateixa educadora. El servei es mantindrà durant tot aquest mes de juny, a més del juliol i agost. En aquests moments, ja s’ha enviat la carta i full d’inscripció a les famílies. Les famílies poden fer les matriculacions per quinzenes. El termini per enviar la sol·licitud acaba el proper dimarts, 2 de juny. A les famílies se’ls hi demana que aportin tres documents: un certificat d’empresa que acrediti que no hi ha possibilitat de teletreball ni flexibilitat horària (o certificat d’activitat en el cas d’autònoms); un document que acrediti que pares i mares són coneixedors que no es poden garantir les mesures de distanciament físic i de desinfecció de material i joguines després de cada ús, i una declaració responsable per tal de garantir que es comprèn la importància de no portar els infants amb símptomes, que tenen el carnet de vacunes al dia, i al mateix temps es comprometen a comunicar qualsevol incidència relacionada amb la Covid-19. Si durant el casalet es detecta un infant amb símptomes de malaltia se l’aïllarà i es procedirà a avisar la família per tal que el vinguin a buscar de forma immediata.

 

Escola Pedralta

Respecte a l’escola Pedralta, que depèn del departament d’Educació, obrirà aquest proper dilluns, ja un cop s’entri a la Fase 2 del desconfinament. El centre es centrarà especialment en l’assistència voluntària als alumnes de 6è de Primària, ja que finalitzen una etapa educativa. En aquest cas, els escolars de cada classe es dividiran en dos grups, els quals aniran al centre educatiu dos cops a la setmana (de dilluns a dijous) durant 2 hores (de 9.30 a 11.30). “No faran contingut, sinó més tutoria: consells, orientació, seguiment, indicacions...”, ha explicat Segarra.

El centre també oferirà tutories als alumnes de 1er a 5è, és a dir, podran venir presencialment a parlar amb la tutora acompanyats d’algun membre de la família. També podran venir a recollir els libres i material, si bé caldrà concertar hora prèvia. I, a més, restarà obert als alumnes de 3 a 6 anys que els pares treballen, entre les 9 i les 13 hores. En aquest cas, els tutors hauran de presentar una declaració responsable o justificant de la feina.

 

 

Foto: Albert Vilar / Ajuntament de SCA

guirigall20200528

pedralta20200528

guirigall inscripcio01

guirigall inscripcio02