Coberta la donació de sang de demà

La donació de sang de demà de Santa Cristina d’Aro està coberta després de la inscripció, reservant hora,  de 56 persones, que és el màxim previst, segons ha informat aquest matí el Banc de Sang i Teixits del departament de Salut de la Generalitat. Unes inscripcions que superen de llarg les donacions que es donen habitualment al municipi, que ronden la trentena. La reserva d’hora, actualment, és una obligació en qualsevol donació de sang arran de la crisi causada pel coronavirus Covid-19. Es preveu un total de 7 donacions al mateix temps.

A més, arran d’aquesta crisi sanitària, la donació de demà presenta altres dues novetats. Així, per mantenir el distanciament social, es canvia d’emplaçament, fent-se al pavelló municipal d’Esports. I, essent conscients que amb els protocols de protecció sanitària tot anirà una mica més lent, s’ha decidit allargar una hora l’inici de la donació, començant a les 17 hores, i acabant, com sempre, a les 21 hores.

D’altra banda, el Banc de Sang i Teixits ha decidit aplicar unes mesures especials:

   *Si tenen febre o alguna infecció, cal que esperin 15 dies a venir a donar sang.

   *Han exclòs els donants que venen d’Itàlia durant un mes.

   *Han intensificat les mesures d’higiene: rentat de mans del donant, prenem la temperatura, distancia entre lliteres etcètera, seguint les recomanacions generals.

Al mateix temps, l’entitat organitzadora recorda que per donar sang cal tenir 18 anys o més i pesar 50 quilos o més. A més, no cal estar en dejú.

donarsang6maig