Primera línea d’ajut social i econòmic

El ple de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro ha aprovat aquesta tarda, en sessió ordinària via telemàtica, una primera línia d’ajuts socials i per a empreses afectades per la crisi sanitària del coronavirus de 105.544,66 euros. La partida econòmica s’ha creat amb les partides d’activitats i festes suspeses, del personal eventual no contractat i de l’estalvi energètic a les dependències municipals. L’equip de govern ja ha avançat que està estudiant noves línies d’ajuts socials i econòmiques per fer front a la crisi humanitària causada per la pandèmia de la Covid-19. La partida de l’ajut, segons ha exposat el segon tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda, Jaume Quintana, ha sorgit davant “l’impacte de crisi humanitària provocat pel coronavirus”. I s’ha decidit tirar endavant en considerar que era una mesura “indispensable” per a la protecció de l’interès general.

En aquesta mateixa línia, el ple cristinenc també ha aprovat, a proposta del PSC, que els cinc grups municipals que formen el Consistori no cobrin les assignacions mentre duri l’Estat d’Alarma. Això representa 1.750 euros mensuals, ja que cada formació percep una retribució fixa  de 350 euros, segons es va acordar a principi de mandat, si bé no compte amb cap de variable, en funció del nombre de regidors. “Aquests diners els destinarem a ampliar partides de Serveis Social”, ha dit l’alcaldessa, Lourdes Fuentes.

D’altra banda, el Consistori ha aprovat una moció presentada per Ciutadans perquè s’habiliti un recinte tancat, el qual compti amb suficients mesures de seguretat i vigilància, per destinar-ho a dipòsit municipal de vehicles. L’equip de govern, format per ERC i JxCat, s’ha abstingut en aquesta moció perquè l’àrea de Governació ja fa temps que hi està treballant.

Finalment, el plenari també ha aprovat, per unanimitat, una moció de Guanyarem des del Carrer per una transició a la normalitat des del diàleg i la col·laboració institucional. La moció planteja: la participació i planificació conjunta dels ajuntaments amb els governs de l’Estat i la Generalitat; reclamar a l’Estat poder fer ús del superàvit municipal del 2019 i els romanents d’anys anteriors i que elimini la taxa de reposició per als ajuntaments, i instar a la Generalitat a l’aprovació d’un pla de liquiditat extraordinari per als ens locals i a l’aprovació d’un pla de reconstrucció social i econòmic.

 

 

Foto: Fotomntatge del ple. Albert Vilar / Ajuntament de SCA

 

 

pletelematic28042020