"App" suport emocional i social a joves

Les àrees de Serveis Socials i Joventut de Castell Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro han activat l’aplicació mòbil (app) “b-resol” com una nova eina de suport emocional i social per a l’alumnat dels dos municipis que van a l’Institut d’Enseyament Secundari (IES) Ridaura de Castell d’Aro.  En concret, la nova aplicació serveix  per detectar i gestionar possibles casos de bullying, ciberbullying, violència masclista, assetjament sexual i trastorns alimentaris com l’anorèxia o la bulímia, entre d’altres.

Tot i l’actual estat d’alarma creat per la crisi del coronavirus Covid-19, ambdós ajuntaments i el propi institut de secundària han cregut convenient posar en funcionament l’aplicació per tal de detectar conflictes existents entre els adolescents durant el confinament i actuar davant de situacions que ho requereixin. “Tanmateix l’aplicació seguirà estant disponible un cop la situació actual pugui tornar a la normalitat”, es recorda des de l’Ajuntament cristinenc.

Funcionament

Un cop descarregada l’app, l’adolescent que decideix comunicar-se fa “click” a través de l’aplicació i activa un xat privat amb un dels professionals de Serveis Socials o Joventut. El professional rep el missatge i estableix una conversa amb l’adolescent. Igualment, si escau, el professional intervé en el conflicte per evitar conseqüències majors.  

La descàrrega de l’aplicació per l’alumnat és gratuïta, tant des del marketplace de Google (Google Play) com d'Apple (App Store). L’aplicació i la pàgina web control estan disponibles en català, castellà, anglès i francès.

Un cop finalitzat el curs escolar 2019-2020, totes les parts preveuen donar continuïtat a l’aplicació, per tal que pugui ser una eina plenament reconeguda de cares al següent curs escolar.

 

Vídeo tutorial sobre com funciona l'app B-RESOL i una càpsula promocional de l'aplicació:

 

https://www.youtube.com/watch?v=DjC7GHdamUo

 

https://www.youtube.com/watch?v=2-h9LOQLdjg

 

Recordem: #jonocallo #joactuo #totanirabe #stopbullying #fesunclick #joventut #serveissocials #adolescents #quedatacasa #joemquedoacasa #ensensortirem

cartell BRESOL