Revetlla de Sant Jordi, 5 de setembre

La revetlla de Sant Jordi de Santa Cristina d’Aro, que estava prevista per al 18 d’abril a l’Espai Ridaura dins de la programació de la IV edició del cicle de música Primavera a l’Espai, s’ha ajornat fins al 5 de setembre arran de l’estat d’alarma causat pel coronavirus Covid-19. Les tres activitats programades prèviament dins del mateix cicle musical, com són la subhasta benèfica amb música (14 de març), la guitarrada (29 de març) i el concert del grup Fusions i la coral occitana Régalido (17 d’abril), es prorroguen per a la propera tardor. I la resta d’activitats previstes en aquesta edició, com són l’espectacle familiar El trencanous (9 de maig), la representació teatral “Del gris al groc” ( 13 de juny) i Liceu a la fresca (20 de juny), queden finalment anul·lades. Així ho ha manifestat la regidora de Cultura, Tina Gorina, que ha assenyalat que encara queda pendent d’encabir en el calendari el IV Vall d’Aro Gospel Festival, programat per al 13 de juny, amb la coral Gospel d’Aro.

Malgrat el canvi de data, la revetlla de Sant Jordi, que organitza la biblioteca municipal Baldiri Reixac i amb entrada gratuïta, manté les dues actuacions previstes inicialment. Així, en primer lloc, hi haurà una lectura dramatitzada de “La correspondència  de Margarita Xirgu”, a càrrec de l’actriu Àngels Bassas i la violoncel·lista Esther Vila. L’acte forma part del programa commemoratiu dels 50 anys de la mort de l’actriu catalana. Seguidament, hi haurà una interpretació de cançons de poemes de Federico Garcia Lorca, a càrrec de Gina Reyner, mezzosoprano, i Lluís Vila, guitarrista, i una lectura de petits fragments d’obres teatrals del mateix autor granadí, a càrrec de participants del Club de Lectura de la biblioteca municipal.

De les tres activitats posposades a la tardor, la guitarrada és l’única que ja té data concreta, el diumenge 15 de novembre i amb entrada gratuïta. Sota el títol d’”Una història de sis cordes”, alumnes i professors de guitarra d’escoles de música de les demarcacions de Girona i Barcelona interpretaran diferents peces del repertori de la guitarra que han marcat una època o diferents èpoques.

La subhasta, en benefici de l’Associació Dona’m un somriure, una entitat cristinenca que ajuda a malalts de càncers i la seva família, es concretarà en treure a la venda 24 quadres provinents tots ells de les cessions que han fet els artistes davant el fet d’haver exposat a la sala d’exposicions de La Caixa. Al llarg de la subhasta actuarà la cantant Ariadna Vilardaga, participant del concurs “Prodigios” de TVE, acompanyada al piano per Cláudio Suzin. Al final de la subhasta, que és un esdeveniment gratuït, hi haurà una demostració de dansa urbana  a càrrec del grup A Tribe Called Queens de l’escola One Unity del municipi.

El grup Fusions, que és un conjunt vocal a quatre veus, té previst oferir un concert amb un repertori de hits de diferents èpoques i països A més, també actuarà la Régalido, que és una coral de la població de Rognes. La coral francesa, formada per uns 60 cantaires, interpretarà un programa heterodox, amb peces medievals, clàssiques, espirituals negres...

primavera100