Concurs d'haikus i natura a Instagram

L'àrea de Medi Ambient i la biblioteca municipal Baldiri Reixac de Santa Cristina d’Aro s’han unit per impulsar, arran del confinament causat pel coronavirus, el concurs poètic i fotogràfic “Haikus i natura” a la xarxa social Instagram. El concurs es concreta en penjar, entre avui  i el 13 d’abril, una fotografia de natura amb un haiku (composició poètica de 3 versos, molt tradicional al Japó) en llengua catalana. Els 3 premis del concurs, amb 200 euros en total, es concreten en vals de compra en el comerç del municipi amb l’objectiu d’afavorir-lo.

La idea és crear un haiku a partir d’una fotografia sobre la natura. La imatge, en la qual es poden utilitzar efectes i filtres, pot ser una planta, una flor, un bosc, arbres, platges, roques, pedres, animals... Amb tot es recorda que tant la fotografia com el poema han de ser d’autoria pròpia. La publicació s’ha d’acompanyar amb les etiquetes #haikusantacristina i #bibliotecabaldiri, A més, s’han de seguir els perfils municipals @bibliotecabaldiri i @santacristina_cat. Els que no tinguin Instagram o els que tinguin un perfil no públic, poden participant enviant el haiku i la fotografia a l’adreça de la biblioteca, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., amb les dades personals i ells s’encarregaran de publicar-los.

Un jurat valorarà la mirada artística de la fotografia i la força evocadora i la qualitat poètica del haiku. I atorgarà un premi als haikus que obtinguim més vots d’entre els 5 finalistes seleccionats. El jurat estarà format per membres de l’equip de govern de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro i personal tècnic de l’àrea de Medi Ambient i de la Biblioteca Baldiri Reixac.El primer premi consistirà en un val de 100 euros, el segon, de 60 euros, i el tercer, de 40 euros. Els vals serviran per poder gastar-se’ls en qualsevol establiment del poble (comerç, restauració, serveis o demés), si bé cadascun d’ells s’haurà de fer en un únic establiment.

Les entitats convocants contactaran amb les persones guanyadores durant el mes de maig. El lliurament de premis es farà el 6 de juny, coincidint amb el dia internacional del Medi Ambient. Els premiats hauran d’indicar a l’ajuntament l’establiment triat on es gastaran el premi abans del seu ús. L’Ajuntament de Santa Cristina i el jurat tindran la facultat de rebutjar les fotografies i els missatges que incompleixin les característiques anteriors, així com aquelles que siguin discriminatòries per raó de lloc de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social.

El fet d’etiquetar la foto amb l’etiqueta #haikusantacristina a l’aplicació Instagram, implica l’acceptació de les bases del concurs, i segons el nou Reglament General de Protecció de Dades, o RGPD (reglament (UE) 2016/679) així com haver estat informat que l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro tractarà i guardarà les dades aportades i autoritzar a la difusió de les fotografies presentades al concurs, i no rebre cap remuneració.

Per qualsevol dubte es pot enviar un missatge a l’Instagram o l’adreça electrònica de la biblioteca,  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

haiku Cartell01

 

 

 

haiku cartell02

haiku cartell03

haiku basesconcurs1

haiku basesconcurs2