Reducció 50% cànon de l'aigua 2 mesos

La Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), ha decretat aplicar una reducció del 50% del cànon de l’aigua, amb caràcter universal, a tots els particulars i empreses. La mesura econòmica, que afectarà els mesos d’abril i maig, té per objectiu atendre les necessitats de les famílies i empreses en aquesta situació d’estat d’alarma causat per l’emergència sanitària del coronavirus Covid-19.

A més, per als col·lectius més vulnerables, que es beneficien del cànon social zero en el primer tram, o aquells que ara puguin entrar, s’amplia la gratuïtat d’aquest cànon social a la resta de trams. Actualment es beneficien del cànon social més de 50.000 famílies. En aquest sentit, l’ACA recorda que compta amb altres bonificacions.

Les noves bonificacions acordades amb les noves mesures seran incorporades per les pròpies empreses subministradores de l’aigua potable. “Mesures d’ajut social i d’atenció per a les famílies en aquests moments de dificultat i un suport a les empreses per tal d’ajudar a garantir l’activitat econòmica”, es recorda des de l’ACA. El cost aproximat d’aquestes mesures que aportaran liquiditat a les famílies i les empreses ascendeix a 50 milions d’euros.

Poden consultar el text del Decret Llei en el següent enllaç:

https://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_sumari_del_dogc/?anexos=1&anne

 Bonficacions tarifa social:

http://aca.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Tarifa-social-del-canon-de-laigua

aixetaaigua01