caenfrdeitptrues

350 caminants/es per la Igualtat

Unes 350 persones, majoritàriament dones, han participat aquest matí a la III Caminada per la Igualtat de la Vall d’Aro, que organitzen els serveis que treballen la igualtat de gènere dels ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro en el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones. La sortida s’ha iniciat a Santa Cristina d’Aro amb la inauguració oficial del gran mural sobre la diversitat de les dones, que forma part del projecte “Cristinenques  d’arreu”. I la cloenda ha estat a Sant Feliu, després de fer el recorregut de 7 quilòmetres per la via verda del Carrilet, amb parada a Castell d’Aro per agafar forces.

Les regidores d’Igualtat dels tres municipis, Laura Serrano, Pilar Ferrero i Imma Martí, han agraït als presents la seva participació i implicació envers la igualtat i han fet la lectura del manifest institucional amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones. El grup de teatre social del Punt d’Igualtat de Santa Cristina d’Aro ha representat una performance que animava la gent a caminar i denunciava les desigualtats existents entre homes i dones.

Seguidament, s’ha inaugurat el gran mural de la diversitat de les dones, el qual ha estat executat amb frases que han decidit dones del municipi, les quals també han marcat com havia de ser el dibuix, que ha realitzat l’artista Rice, un mapa del terme municipal de diversos colors amb diverses cares de dones exposant diversos sentiments. El mural, que forma part del projecte “Cristinenques d’arreu”, pretén donar visibilitat a les moltes formes de discriminació que pateixen les dones, primer de tot pel fet de ser dones i després per moltes altres qüestions que sumen i fan augmentar les discriminacions cap a elles, com el seu origen ètnic, cultural, religió..., però, a la vegada, mostra l’afecte, la solidaritat i l’estima que tenen entre elles les cristinenques.

Un cop feta la foto de tots els participants davant el gran mural, s’ha iniciat la caminada, que, com en edicions anteriors, ha transcorregut al llarg de l’antiga via ferroviària del Carrilet. Les primeres 300 persones inscrites han rebut un obsequi, una bossa de roba amb el lema “Caminem per la Igualtat”. A la meitat del camí, davant l’IES Ridaura, a Castell d’Aro, han pogut esmorzar: fruita, magdalenes i aigua. En arribar a Sant Feliu de Guíxols, al passeig, s’ha fet una audició de sardanes a càrrec de la cobla Principal de Banyoles, més quan enguany la ciutat ganxona és la capital de la sardana.

A més a més dels serveis que treballen per la Igualtat de gènere, la caminada ha comptat amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat, l’Associació de Dones de Santa Cristina d’Aro Ermessenda, l’Associació de Dones de la Vall d’Aro, Socis/es del Banc del Temps de Santa Cristina d’Aro, Creu Roja, supermercat Esclat, Haribo, grup de voluntariat de l’IES Ridaura, l’Agrupació Amics de la Sardana i les Violetes.

caminadaigualtat01

caminadaigualtat03

caminadaigualtat04

caminadaigualtat05

caminadaigualtat06

caminadaigualtat07

caminadaigualtat08

caminadaigualtat09

caminadaigualtat10

caminadaigualtat11

caminadaigualtat12

caminadaigualtat13

caminadaigualtat14

caminadaigualtat15

caminadaigualtat16

caminadaigualtat17

caminadaigualtat18

caminadaigualtat19

caminadaigualtat mural

 

Twitter

Facebook Ajuntament