Mª Rosa Comas guanya el V Microrelats

La cristinenca Maria Rosa Comas Mongay, amb l’obra “Benvinguda”, ha guanyat el primer premi del V Concurs de Microrelats de Dones, que organitza el Punt d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones. En segon lloc ha quedat Gracia del Riego Cobos, de Sant Antoni de Calonge, amb “Por ella”, i en tercer lloc, Ares Solà Mauri, de Girona, amb “Breu història de la dona”. Els premis s’han atorgat aquest vespre a l’Espai Ridaura, amb la presència de la regidora d’Igualtat, Imma Martí, que ha encetat l’acte juntament amb la delegada territorial de l’Institut Català de les Dones, Fina Surina, i l’alcaldessa, Lourdes Fuentes. En aquesta edició han concorregut un total de 44 treballs, el doble que l’any passat. Dels treballs presentats, 37 han estat presentat per dones i 7, per homes. A més, 3 de les obres provenen de veïns del municipi i la resta, d’arreu de Catalunya i País Valencià.

Abans de l’entrega dels premis, l’actriu Silvia Albert Solape ha interpretat el monòleg teatral “No es país para negras”. En acabar l’obra, que tracta de les discriminacions que pateixen les dones racialitzades, el públic present, més de 150 persones, s’han aixecat per aplaudir-la. Seguidament, l’actriu ha interactuat amb el públic per parlar sobre el contingut de l’obra, acompanyada de 10 cristinenques africanes o afrodescendents, les quals han aportat les seves vivències particulars amb el municipi.

Al final de l’acte, l’associació Ermessenda ha presentat i entregat les primeres Ermessenda d’Honor, que ha recaigut a l’establiment Can Saleta, amb 150 anys d’història. Han recollit els carnets de sòcies honorífiques les germanes Montserrat i Núria, que, al mateix temps, han signat en el llibre d’honor de l’entitat. “A Can Saleta es troba tot allò que no es troba enlloc”, ha manifestat la presidenta de l’entitat, Maria Josep León, que ha anunciat que s’institucionalitzarà anualment i que es vol que l’elecció es faci per votació popular.

La commemoració del Dia de les Dones continua demà dissabte amb la III edició de la Caminada per la Igualtat de la Vall d’Aro per l’antiga ruta del Carrilet, que organitzen conjuntament els serveis d’igualtat de gènere de Santa Cristina d’Aro, Castell-Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols. Abans de la sortida, tindrà lloc la inauguració del gran mural sobre la diversitat de les dones, al costat del giratori de la gasolinera. El mural, que forma part del projecte “Cristinenques d’arreu”, pretén donar visibilitat a les moltes formes de discriminació que pateixen les dones, primer de tot pel fet de ser dones i després per moltes altres qüestions que sumen i fan augmentar les discriminacions cap a elles, com el seu origen ètnic, cultural, religió..., però, a la vegada, mostra l’afecte, la solidaritat i l’estima que tenen entre elles les cristinenques.

microrelats01

microrelats02

microrelats05

microrelats06

microrelats07

microrelats08

microrelats09

microrelats12

microrelats13

microrelats14

microrelats15

microrelats10

microrelats15