El mural de les dones agafa forma

El gran mural sobre la diversitat de les dones, a Santa Cristina d’Aro, ja es va visualitzant cada cop més. Després de dos dies en què les dones van omplir part de l’espai amb frases, ara és el torn de l’artista Rice, que, sota un mapa del terme municipal en diversos colors hi està dibuixant una sèrie de persones relacionades amb la temàtica. La pintada col·lectiva, que impulsa el Punt d’Igualtat de l’Ajuntament dins del marc del projecte “Cristinenques d’arreu”, s’inaugurarà aquest dissabte, 7 de març, abans de la sortida de la III Caminada per la Igualtat, programada dins dels actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones.

El mural pretén donar visibilitat a les moltes formes de discriminació que pateixen les dones, primer de tot pel fet de ser dones i després per moltes altres qüestions que sumen i fan augmentar les discriminacions cap a elles, com el seu origen ètnic, cultural, religió... I ja es complementa, al llarg d’aquest mes, amb la penjada a les faroles del centre del poble d’uns plafons grans, on apareixen les imatges de 17 dones del municipi explicant les seves experiències i on es qüestionen possibles idees preconcebudes que té la societat envers les dones nouvingudes i com aquests prejudicis afecten en la vida d’aquests dones: “Els nostres fills i filles juguen junts. Per què nosaltres no parlem mai?”, “No tenim les mateixes creences. És per això que desconfies de mi?”, “Prendries un cafè amb mi?” o “Amb la mateixa titulació, tindríem les mateixes oportunitats laborals?”. “Espero que la campanya arribi a tothom i ens faci reflexionar”, va manifestar la regidora del Punt d’Igualtat, Imma Martí, en la presentació. I va afegir: “el missatge és clar, tots cerquem igualtats d’oportunitats!”.

Més accions

La tercera edició de la Caminada per la Igualtat, que organitzen els serveis que treballen la igualtat de gènere dels ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro, sortirà a les 9 del matí de la plaça de Catalunya i acabarà als Jardins Juli Garreta de Sant Feliu de Guíxols, passant per la Via Verda del Carrilet. L’any passat van fer la caminada unes 350 persones. El dia abans, però, s’han previst dues accions més, sempre relacionades amb el tema de les moltes formes de discriminació, a l’Espai Ridaura, a les 18 hores. Per un costat, es farà la representació teatral “No es país para negras”, que és un monòleg de l’actriu Silvia Albert Sopale, la qual interpel·la al públic constantment amb reflexions sobre les discriminacions que pateixen les dones racialitzades. I, seguidament, es farà l’entrega dels premis de la cinquena edició del Concurs de Microrelats de Dones del municipi.

A més, del 6 al 27 de març, la biblioteca municipal Baldiri Reixac dedica el Club de Lectura a “La obra de la vida”, de la paleontòloga Tracy Chevalier. I el 27 es preveu fer una sortida a Girona per tenir una trobada amb ella, si bé cal inscriure’s. D’altra banda, l’àrea de Joventut ha previst a la Zona Jove “Teatre de l’oprimit: joves, gènere i identitat sexual”, el dia 5 de març, a les 17,30, i un karaoke no sexista el 12 de març, a la mateixa hora. I l’associació de dones Ermessenda ha previst una taula rodona a la sala de La Caixa el dia 5, a les 18,30 hores, amb el lema “Dones d’impacte”.

muraldelesdones02muraldelesdones02