Enterrament de la sardina

Amb una menja popular i gratuïta de 30 quilos de sardines i més de 200 botifarres a la plaça Mn Baldiri Reixac de Santa Cristina d’Aro es va fer ahir l’enterrament de la sardina i la botifarra, que tanca els actes programats del XXXIX Carnaval de l’Amistat de la població. Durant la menja, a més, es van entregar els premis del XII Concurs d’Aparadors del Carnaval, que van guanyar ex-aequo Can Saleta i Hostal Barnés. Abans, com marca la tradició de l’enterrament, es va fer una cercavila per diferents establiments del municipi, la qual estava encapçalada pels Carnestoltes El Rei de les Dues Cues i Rosa Queen Tra Tra i amb la presència d’un parell de centenars de membres de les diferents colles carnavalesques del municipi.

El Carnaval de Santa Cristina va començar el 15 de febrer amb la presentació oficial dels reis Carnestoltes, que enguany assumien la colla Les Castanyes Voladores. L’acte, un dels principals del programa festiu, va continuar amb el tradicional sopar popular, exhibició de colles i gran ball. L’altre moment important del Carnaval va ser la rua, que es va fer diumenge passat, que va aplegar més de 3.700 persones agrupades en 57 colles de deu municipis diferents. La rua d’enguany es va fer amb dues novetats importants. Per un costat, tenia premis, que van guanyar les colles Els Merlots de Santa Cristina d’Aro (carrossa grossa), Els Esperits de Sant Feliu de Guíxols (carrossa petita) i Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. de Sant Feliu de Guíxols (comparsa). Per l’altra, durant la rua, acordat juntament amb Sant Feliu de Guíxols i Castell-Platja d’Aro, no es podia consumir, tenir a la vista i/o exhibir-se amb begudes alcohòliques. A més, el nou govern també va decidir treure a concurs el cartell del Carnaval, que és obra de la cristinenca Marina Aviñó Camús.

enterramentsardina01enterramentsardina02enterramentsardina03enterramentsardina04enterramentsardina05enterramentsardina06enterramentsardina07enterramentsardina08enterramentsardina09enterramentsardina10enterramentsardina11 cansaletaenterramentsardina12 hostalbarnesenterramentsardina13enterramentsardina14enterramentsardina15enterramentsardina16enterramentsardina17enterramentsardina18enterramentsardina19enterramentsardina20enterramentsardina21