Recollida porta a porta, el 2021

El model de recollida selectiva de residus porta a porta es desplegarà a Santa Cristina d’Aro a partir de l’any vinent. Així ho ha condicionat el ple municipal reunit ahir a la nit en aprovar, per unanimitat, la tercera pròrroga del contracte per a la gestió del servei públic municipal de recollida de residus sòlids urbans, recollida selectiva de residus i neteja viària del municipi a l’empresa GBI Serveis SAU. La nova pròrroga, que acabarà l’1 d’octubre del 2021, es regeix pel contracte que ja es va adjudicar a l’esmentada empresa el 2010, i que no pot tenir una durada total de més de 12 anys. L’alcaldessa, Lourdes Fuentes, ja va anunciar la intenció del govern d’impulsar campanyes informatives i de conscienciació entre els veïns abans d’aplicar el nou sistema.

El mateix plenari, d’altra banda, també va aprovar definitivament, amb l’única abstenció de Ciutadans, el projecte executiu de la nova biblioteca Baldiri Reixac, que s’ubicarà en un espai de la Teulera, a tocar el giratori que dóna accés al nucli antic. El projecte aprovat, redactat per l’empresa Feu i Godoy Arquitectes SLP, presenta un pressupost d’execució per contracte de 2.033.836,17 euros. Un projecte que desenvolupa el projecte bàsic i que no introdueix modificacions que suposin una alteració substancial. En aquest desenvolupament executiu, s’incorporen mesures d’eficiència energètica no previstes, s’augmenta de 120m² la superfície útil i s’actualitzen els preus (ja que eren del 2017) tant a nivell del mobiliari con en l’obra de construcció. “Sempre hem apostat per fer-la, si bé sempre subjecte als ajuts de la Generalitat i Diputació de Girona”, va manifestar Fuentes, que ha recordat que és una proposta sorgida d’uns pressupostos participatius, però no vol que condicioni altres inversions. A més, com ja es deixa patent en l’acord plenari, es condiciona l’inici de les obres a disposar de l’autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i, al mateix temps, es condiciona la licitació del subministrament del mobiliari a l’adaptació del projecte de mobiliari presentat a l’obra un cop executada, incloent la senyalística feta a mida.

El ple cristinenc també ha aprovat, amb el vot a favor dels tres grups de l’oposició (Guanyarem, PSC i Ciutadans), una moció presentada per la primera de les tres formacions, a instar al Govern de la Generalitat a fixar una partida econòmica per ampliar l’escola Pedralta, eliminant els mòduls prefabricats existents, a més d’estudiar la seva reconversió en institut-escola. L’equip de govern, ERC i JxCat, s’hi ha abstingut “ja que fa temps que estem en converses amb Ensenyament”, va afirmar l’alcaldessa. Seguidament, el ple s’ha adherit unànimement al manifest del Dia Internacional de les Dones.

pledefebrer01pledefebrer02