Obra teatral sobre la discriminació

L’actriu Silvia Albert Solape interpretarà el monòleg teatral “No es país para negras” el divendres 6 de març, a les 18 hores, a l’Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro. Al final de la representació, que tracta de les discriminacions que pateixen les dones racialitzades, l’actriu interactuarà amb el públic per parlar sobre el contingut de l’obra i l’acompanyaran tres cristinenques afrodescendents que aportant la seva visió i les seves vivències sobre el tema: Bintou Daou, de 24 anys i estudiant d’educació social; Sanata Daou, de 27 anys i cicle superior d’animació turística, i Diariatou Diallo Ba, mediadora intercultural en l’àmbit sanitari. L’obra teatral, que organitza el Punt d’Igualtat de l’Ajuntament, està programada dins dels actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones, que enguany l’ha dedicat a les moltes formes de discriminació de les dones.

Seguidament, es farà l’entrega dels premis de la cinquena edició del Concurs de Microrelats de Dones del municipi, que té com a novetat aquest any el fet de poder-les presentar en català i també en castellà. S’han presentat un total de 44 treballs, la majoria d’ells redactats per dones, 37, i la resta, 7, per homes. La major part de les obres, 37, provenen de les comarques gironines, de les quals 3 són de veïns de Santa Cristina d’Aro. La resta, 7, provenen de persones de fora de la demarcació. L’any passat es van presentar la meitat d’obres, 22 treballs, guanyant Llorenç Serrahima, de Sant Cugat del Vallès, amb l’obra “La classe”.

La commemoració del dia de les dones ja s’iniciarà aquest divendres i dissabte, 28 i 29 de febrer, amb la realització d’un gran mural al centre de la població sobre la diversitat de les dones. El mural s’emmarca en el projecte que es va iniciar al novembre titulat “Cristinenques d’arreu”, que pretén donar visibilitat a les moltes formes de discriminació que pateixen les dones, primer de tot pel fet de ser dones i després per moltes altres qüestions que sumen i fan augmentar les discriminacions cap a elles, com el seu origen ètnic, cultural, religió...

La pintada col·lectiva s’inaugurarà el 7 de març, coincidint amb la III Caminada per la Igualtat, que organitzen els serveis que treballen la igualtat de gènere dels ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro. La caminada, amb sortida des de plaça de Catalunya, davant l’Ajuntament nou, a les 9 del matí, acabarà als Jardins Juli Garreta de Sant Feliu de Guíxols, passant per la Via Verda del Carrilet. L’any passat van fer la caminada unes 350 persones.

El moment àlgid de la campanya “Cristinenques d’arreu” serà aquest mes de març, ja que es penjaran a les faroles del centre del poble uns plafons grans, on apareixen les imatges de 17 dones del municipi explicant les seves experiències i on es qüestionen possibles idees preconcebudes que té la societat envers les dones nouvingudes i com aquests prejudicis afecten en la vida d’aquests dones: “Els nostres fills i filles juguen junts. Per què nosaltres no parlem mai?”, “No tenim les mateixes creences. És per això que desconfies de mi?”, “Prendries un cafè amb mi?” o “Amb la mateixa titulació, tindríem les mateixes oportunitats laborals?”. “Espero que la campanya arribi a tothom i ens faci reflexionar”, va manifestar la regidora del Punt d’Igualtat, Imma Martí, en la presentació. I va afegir: “el missatge és clar, tots cerquem igualtats d’oportunitats!”.

A més, del 6 al 27 de març, la biblioteca municipal Baldiri Reixac dedica el Club de Lectura a “La obra de la vida”, de la paleontòloga Tracy Chevalier. I el 27 es preveu fer una sortida a Girona per tenir una trobada amb ella, si bé cal inscriure’s. D’altra banda, l’àrea de Joventut ha previst a la Zona Jove “Teatre de l’oprimit: joves, gènere i identitat sexual”, el dia 5 de març, a les 17,30, i un karaoke no sexista el 12 de març, a la mateixa hora. I l’associació de dones Ermessenda ha previst una taula rodona a la sala de La Caixa el dia 5, a les 18,30 hores, amb el lema “Dones d’impacte”.

diadelesdones teatre