caenfrdeitptrues

Regnat de Les Castanyes Voladores

La colla carnavalesca Les Castanyes Voladores de Santa Cristina d’Aro regnarà el municipi aquestes properes festes de Carnaval, ja que enguany té l’encàrrec d’assumir el paper de Carnestoltes del Carnaval de l’Amistat 2020, que organitza l’àrea de Festes de l’Ajuntament. La presentació del Carnestoltes, que se sabrà si és rei, reina o ambdós, es farà aquest dissabte, a les 21 hores, a l’Espai Ridaura. Abans, però, Les Castanyes Voladores han decidit organitzar una cercavila amb la txaranga Irlastic’s Catalunya’s Skiffe Band per diferents bars del poble. Aquesta serà la quarta vegada que la colla cristinenca, que enguany compleix 20 anys, assumeix el Carnestoltes. Ja ho havien fet els anys 2002, 2004 i 2014.

Després de la presentació, la festa carnavalesca continuarà amb el tradicional sopar popular, al qual hi assistiran unes 300 persones. Els tiquets es poden adquirir a la perruqueria Tote i al watsapp 635 11 83 25. Seguidament hi haurà el show de les colles locals, amb premis a les millores coreografies, i acabarà amb un gran ball de Carnaval, amb entrada gratuïta, amenitzat pel conjunt Tutú Keké.

L’altre gran moment del Carnaval de l’Amistat és la rua, que enguany presenta dues novetats importants. Per un costat, comptarà, per primera vegada, amb premis econòmics. S’han creat 9 premis amb un total de 2.950 euros. I per l’altre costat, durant la rua, acordat juntament amb Sant Feliu de Guíxols i Castell-Platja d’Aro, no es podrà consumir, tenir a la vista i/o exhibir-se amb begudes alcohòliques. A més, el nou govern també ha decidit treure a concurs el cartell del Carnaval, que ha guanyat la jove cristinenca Marina Aviñó Camús.

Les Castanyes Voladores

L’origen de les Castanyes Voladores cal buscar-lo en les nits d’estiu de l’any 2000, quan un grup d’amics i joves de Santa Cristina es trobaven i coincidien en les desaparegudes carpes de Sant Feliu de Guíxols.  I passat l’estiu, va sorgir la idea de crear una colla de carnaval. Així, el 2001, van sortir per primera vegada com a colla carnavalesca a la rua del municipi, gràcies a una carrossa que els hi va cedir l’Ajuntament. I des de llavors, s’han anat engrescant i donant continuïtat, compartint també festes majors, aniversaris... Poc després van aconseguir un autocar, convertint-lo en la carrossa de la colla, que encara funciona com a tal.

L’abanderada de la colla, la Castanya, va ser un regal que van fer el matrimoni Gruart- Bigas, l’any 2004, quan la ja traspassada i estimada Nico, en va ser la carnestoltes de la colla, com a mostra d’agraïment i del molt que havien gaudit d’aquell carnaval els van obsequiar amb aquest present que avui dia encara és la protagonista indiscutible d’aquesta colla.

castanyesvoladores01

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Ajuntament