L’il·lusionista Xevi, fill predilecte

“Avui heu sigut capaços d’il·lusionar un il·lusionista”. Amb aquesta frase, Xavier Sala Costa, més conegut com l’il·lusionista Xevi, va agrair ahir a la nit a l’Espai Ridaura de Santa Cristina, davant prop de 400 veïns i amics que omplien totalment l’equipament municipal, el lliurament de la placa acreditativa com a fill predilecte de la població per part de l’Ajuntament. La distinció, justificada per portar el nom del municipi a tot el món durant els més de 60 anys que porta dedicats al món de la màgia i la il·lusió, li va atorgar l’alcaldessa, Lourdes Fuentes, mentre la regidora de Cultura, Tina Gorina, li va entregar un ram de flors.

“És un dia inoblidable”, va afirmar Xevi després de rebre la placa, i va afegir: “He rebut molts premis, però el d’avui els supera tots”. Durant l’acte, conduït pel periodista Josep Puigbó, l’alcaldessa i la regidora de Cultura van tenir paraules d’agraïment cap a la persona més internacional del municipi. “Si Santa Cristina té màgia és perquè tu ens la dones”, va assenyalar Gorina. A més, es va fer un repàs biogràfic, a càrrec del periodista Xevi Castillon, es va projectar un muntatge audiovisual de la trajectòria d’en Xevi (destacant la conducció amb ulls tapats que van motivar el rècord Guinness, que el 2019 va fer 50 anys) i es va fer un reconeixement per la donació de documentació del fons Xevi a l’Arxiu Municipal i una ressenya de la presència de Xevi a l’Arxiu cristinenc.

L’acte es va iniciar amb actuacions diverses d’il·lusionistes amics del distingit al vestíbul de l’equipament municipal mentre la gent entrava. Van actuar Amilkar, Antoni Casas, Enric Magoo, Faquir Kirman Selvin, Titos, Vicente Ráfales. I, con no podia ser d’altra manera, es va tancar amb una actuació sorpresa a càrrec d’una parella de russos.

fillxevi01fillxevi02fillxevi03fillxevi04fillxevi05fillxevi06fillxevi07fillxevi08fillxevi09fillxevi10fillxevi11fillxevi12fillxevi13fillxevi14fillxevi15fillxevi16fillxevi17fillxevi18fillxevi19fillxevi20fillxevi21fillxevi22fillxevi23fillxevi24fillxevi25