Demà, donació de sang

Demà dimecres, 8 de gener, tindrà lloc la primera de les tres donacions de sang que ha programat el Banc de Sang i Teixits del departament de Salut de la Generalitat per aquest 2020 a Santa Cristina d’Aro. La donació tindrà lloc, com sempre, entre les 18 i les 21 hores, a la sala d’exposicions La Caixa del municipi. Les altres dues donacions de sang al municipi estan programades per als dies 6 de maig i 9 de setembre.

En el darrer any, durant les tres trobades, es van fer un total de 76 donacions A la del gener, es van fer 22 donacions, a més de dos oferiments. A la de maig, 23 donacions, a més de vuit oferiments. I a la de desembre 31 donacions, a més de dos oferiments. Durant l’any passat 2018 es van fer un total de 106 donacions, 12 més que a les del 2017, que van ser 94.

Des del Banc de Sang es recorda que cada dia calen 1.000 donacions per poder garantir que tothom tingui sang quan en necessita, ja sigui per intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, transplantaments o accidents greus. Actualment hi ha una reserva de sang per a set dies, segons el web del Banc de Sang i Teixit, si bé es troben en una situació de mínims les dels grups sanguinis B- (2 dies) i AB- (3dies). Però també estan baixes les dels grups A- i O+. En aquest sentit es recorda que per donar sang cal tenir 18 anys o més i pesar 50 quilos o més. A més, no cal estar en dejú.

sangset10