caenfrdeitptrues

Nova donació de sang a Santa Cristina d’Aro, demà dimecres

El Banc de Sang i Teixits del departament de Salut de la Generalitat organitza per demà dimecres, 18 de setembre, una nova donació de sang a Santa Cristina d’Aro. La donació tindrà lloc, com sempre, al llarg de tres hores, entre les 18 i les 21 hores, a la sala d’exposicions La Caixa del municipi.

Aquesta és la tercera donació que es fa durant l’any al municipi. Fins ara ja s’han fet les del mes de gener i de maig, amb un total de 45 donacions, de les quals dues eren de donants nous. A la del gener, es van fer 22 donacions, a més de dos oferiments, mentre a la de maig, es van fer 23 donacions, a més de vuit oferiments. Durant l’any passat, en les diverses trobades, es van fer un total de 106 donacions, 12 més que a les del 2017, que van ser 94.

Des del Banc de Sang es recorda que cada dia calen 1.000 donacions per poder garantir que tothom tingui sang quan en necessita, ja sigui per intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, transplantaments o accidents greus. En data d’ahir, les reserves estaven sota mínims en les dels grups sanguinis B- i AB-. Però també estaven baixes dels grups A-, O+, O- i AB+. Per donar sang cal tenir 18 anys o més i pesar 50 quilos o més. A més, no cal estar en dejú.

2019sanggener00

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Ajuntament