caenfrdeitptrues

Conferència del músic i divulgador Joan Vives a Santa Cristina, dins de Concerts d’Aro

El músic i divulgador Joan Vives oferirà diumenge, 11 d'agost, a Santa Cristina d'Aro 1 conferència amb el títol "La música catalana del modernisme al noucentisme (De Granados a Toldrà)". La xerrada tindrà lloc a l'Espai Ridaura, a les 19 hores, dins de de el programa del Festival de Música de Santa Cristina, Concerts d'Aro. La ponència de Vives és el preludi dels 3 concerts que S'HAN programat durant AQUEST mes: el Quartet Gerhard (que Després del Quartet Casals és Potser el quartet amb més Projecció de Catalunya), el 24 d'agost;la pianista Alba Ventura, que dedicarà el concert a Alícia de Larrocha per celebrar a a els 10 anys de la seva mort, el 28 d'agost, i un recital de cant i piano amb Mercedes Gancedo i Francisco Poyato, dos dels noms més importants del Lied , amb 1 repertori català, de cabaret i de cançons argentines, el 31 d'agost. Els 3 concerts tindràn com a marc l'església parroquial, a les 21 hores. Concerts d'Aro és van encetar el mes de juny amb 1 concert del duet Lió, format per Marta Torres (flauta) i Maria Gibert (arpa), que va servir per Fer la presentació oficial del programa d'Enguany.

Joan Vives parlarà de Felip Pedrell, que va animar ALS su deixebles a buscar a la música popular autoctona la base de la inspiració per a les propies composicions. Albeniz i Granados, cadascú a su manera, ho varen Tenir Molt clar. El modernisme musical va sentenciar l'fi progressiva de l'imperi de la música italiana mentre que el posterior modernisme en va Fer una relectura, però ja en clau de segle XX.

Vives és flautista de bec, professor d'història de la música  a l' ' Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya  i divulgador musical. Col·labora habitualment amb Catalunya Música des dels Seus inicis el 1987; per la tasca de divulgador musical i conferenciant, l'any 2018 va ser guardonat amb la Menció d'honor pèls Premis de Ràdio Associació de Catalunya amb el  Reconeixement a la Trajectòria de més de 30 anys com a divulgador musical.

https://www.youtube.com/watch?v=8yq3LWVlK1s

https://www.youtube.com/watch?v=GVQiarBQr-s

joanvives01

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Ajuntament