caenfrdeitptrues

Els infants del Casal d’Estiu de Santa Cristina ja es mullen avui per l’esclerosi múltiple

Els nens i nenes del Casal d’Estiu de Santa Cristina d’Aro han fet aquest matí una acció per col·laborar en la campanya “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”, que es farà a més de 600 piscines de tot Catalunya aquest diumenge, entre els quals es troba també la del municipi. Els infants han fet una pancarta que posava "MULLA'T PER L'ESCLEROSI.. CASAL ...". A més, els que tenien piscina han fet una remullada tot ensenyant el missatge de suport.

L’acció dels joves del Casal complementarà la que es farà aquest diumenge dins de la campanya que impulsa la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM). La iniciativa, que es farà a les 12 del migdia, consistirà en fer un salt conjunt dels presents a totes les piscines participants. L’any passat van participar a la de Santa Cristina més d’un centenar de persones d’edats ben diverses.

“És un gest solidari de sensibilització amb les persones amb esclerosi múltiple perquè un dia a l’any ens mullem per a elles”, es recorda des de la fundació que organitza la campanya, que enguany compleix 26 anys. Els padrins d’aquesta edició són el cuiner Nando Jubany i la comunicadora i humorista Elisenda Carod. El cartel d’enguany ha estat realitzat per l’il·lustrador català Ignasi Blanch.

La Fundació va néixer enguany fa 30 anys amb l’objectiu de reduir l’impacte de l’esclerosi múltiple en la vida diària de les persones i les seves famílies. L’esclerosi múltiple és una malaltia neurològica crònica del sistema nerviós central. És la segona causa de discapacitat en persones joves, no es coneixen les causes i avui encara no té cura. Els principals símptomes són la fatiga, dificultats per caminar, trastorns de visió i depressió. Actualment, a Catalunya hi ha més de 10.000 persones amb esclerosi múltiple, i dos de cada tres persones són dones. La malaltia es diagnostica principalment entre joves de 20 a 40 anys d’edat.

esclerosicasal00esclerosicasal01esclerosicasal02

 

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Ajuntament