caenfrdeitptrues

Acord de govern entre ERC, que té l’alcaldia, i JxCat a Santa Cristina d’Aro

ERC de Santa Cristina d’Aro, que té sis regidors (a un de la majoria consistorial) i l’alcaldia, ha arribat a un acord de govern amb Junts per Catalunya (JxCat), que és la segona força municipal amb 3 regidors i ja va donar suport a l’alcaldessa d’ERC, Lourdes Fuentes. Segons l’acord, el líder de JxCat, Jaume Quintana, es queda la segona tinença d’alcaldia i les àrees d’Hisenda, Obra Pública, Urbanitzacions, Personal i Participació Ciutadana. Per la seva banda, l’alcaldessa es queda Policia Local i Serveis Municipals, compartint altres àrees amb altres regidors del govern. El nou cartipàs del govern, com les tinences d’alcaldia, les retribucions i la creació dels grups municipals s’informaran o s’aprovaran en el ple extraordinari que es farà demà dijous, a les 20,30 hores.

La segona de JxCat, Imma Martí, és la tercera tinenta d’alcaldia i assumeix les àrees de Sanitat, Joventut, Acció Social, Basnc d’Aliments, Punt d’Igualtat i regidoria de la Dona. I el tercer, Jordi Aviñó, les àrees de Festes, Colles de Carnaval, Cementiris, Escorxador i compartirà les de Brigada municipal i Servei de neteja. D’altra banda, el segon d’ERC, Josep Xifra, a part de ser el primer tinent d’alcalde, manté Comunicació i Informació i assumeix l’àrea d’Urbanisme, que té en procés la renovació del pla general. I Sílvia Fonoll, que és la quarta tinenta d’alcaldia, continuarà portant Promoció Econòmica, Turisme, Comerç, Indústria i Mercats, a més de la Ràdio Municipal i altres àrees compartides. Respecte als altres tres regidors republicans, Anna Buxó porta Esports i Activitats del lleure; David Segarra, Ensenyament i Medi Ambient, i Agustina Gorina, Cultura, Biblioteca i Arxiu.

En aquestes darreres eleccions, les dues formacions, ERC i JxCat, han millorat els seus resultats en vots i regidors; així, mentre ERC ha passat de 4 a 6 regidors, JxCat (abans CiU), ha passat de 2 a 3. Amb l’acord municipal, el nou govern cristinenc passa a tenir la majoria absoluta, ja que té 9 dels 13 regidors del consistori. La resta de formacions sorgides de les darreres eleccions, tres, passen a formar part de l’oposició. En concret, Guanyarem Santa Cristina des del Carrer, amb Sònia Pujol i Xavier Figueras, el PSC, amb Narcís Palahí, i Ciutadans (Cs), amb Vito Vicente García. Els regidors de Guanyarem i el PSC, en l’anterior mandat, van formar equip de govern amb ERC.

pactegovern01

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Ajuntament