caenfrdeitptrues

Tancats els accessos als massissos de les Gavarres i l’Ardenya davant l’alt risc d’incendi

La Generalitat de Catalunya ha ordenat, a partir d’avui, el tancament dels accessos als massissos de les Gavarres i de l’Ardenya, que es troben dins del terme municipal de Santa Cristina d’Aro. Els tancaments d’aquests dos espais naturals, com quatre més arreu de les comarques catalanes, s’ha fet com a conseqüència de les actuals condicions meteorològiques i al risc potencial d’incendi forestal. La mesura s’ha pres després d’aplicar el nivell 3, que marca un control d’accés a aquests espais verges.

L’anunci dels dos tancaments dels massissos gironins ho va fer ahir el president de la Generalitat, Quim Torra, com també el de Montserrat, després que ja s’havia acordat els de Montsec, el Montsant i els Ports de Tortosa. A més, el president va demanar també evitar “sortir a les muntanyes i massissos” i va justificar l’ampliació de les prohibicions d’accés “per sentit comú i perquè són les zones on hi ha més perill”. A més, Torra va anunciar que la sega quedava prohibida durant 48 hores. La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha insistit que cal extremar les precaucions, sobretot avui divendres, coincidint amb “un pic de calor”.

Paral·lelament, davant aquesta situació, l’Ajuntament de Santa Cristina ha decidit anul·lar les dues sortides guiades per aquest cap de setmana, ja que les dues es feien dins de la zona de les Gavarres. Per un costat, la sortida de senderisme de dissabte, que era nocturna a l’entorn de Romanyà de la Selva. I per l’altre, el taller de ceràmica neolítica prevista per diumenge a la tarda a l’entorn del dolmen de la Cova d’en Daina, també a Romanyà.

controlaccessosmassissos

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Ajuntament