caenfrdeitptrues

Taller de ceràmica neolítica a la visita a la Cova d’en Daina, a Santa Cristina

Vols fer ceràmica com feien els nostres avantpassats en el neolític? Ara és possible amb el taller de ceràmica que es farà el proper diumenge 30 de juny, a partir de les 18 hores, a l’entorn del dolmen de la Cova d’en Daina de Santa Cristina d’Aro. El taller de ceràmica forma part de les visites guiades de descoberta del patrimoni del municipi empordanès que gestionen conjuntament les àrees municipals de Patrimoni i Turisme. L’activitat és gratuïta i es pot fer en família, però és imprescindible fer reserva prèvia a l’Oficina de Turisme, ja que es preveu un grup màxim de 25 persones. Inscripció: https://forms.gle/5gH7JosAr2r6qE5K6.

A nivell arqueològic, a més, s’ha programat pels dies 21 de juliol i 15 d’agost la visita “Un passeig entre dòlmens”, on a part del dolmen Cova d’en Daina es podran veure altres construccions megalítiques: un menhir, un abric granític i una cista. Es complementarà la visita amb un taller per fer eines de sílex. I els dies 31 de juliol i 24 d’agost es farà la visita “Arqueòlegs de megapedres”, que està pensada més com una gimcana per descobrir els secrets de la Cova d’en Daina i dels seus creadors.

El 6 d’octubre es farà la visita al jaciment iber de la Plana Basarda, que es troba al massís de l’Ardenya. La visita permetrà comprendre la cultura ibera, la relació amb els romans i els canvis que van tenir lloc en el canvi d’era. Aquesta visita s’emmarca dins del cap de setmana dedicat al món iber. Finalment, el 8 de desembre, abans de les festes de Nadal, hi ha la visita als diorames del monestir de Solius. El monestir aplega una col·lecció única al món que va crear el germà Gilbert Galceran.

ceramica01covadendaina

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Ajuntament