caenfrdeitptrues

Fuentes (ERC) es converteix en alcaldessa de Santa Cristina amb el suport de JxCat, que no descarta entrar al govern

Lourdes Fuentes (ERC) ha estat escollida avui nova alcaldessa de Santa Cristina d’Aro durant la constitució del nou Ajuntament que dona inici al mandat 2019-2023. La candidata d’ERC, que ha estat la llista més votada en les eleccions del 26 de maig i ha aconseguit 6 regidors, ha rebut el suport per a la seva investidura de Junts per Catalunya (JxCat), encapçalada per Jaume Quintana, que és la segona força municipal amb 3 regidors. I les dues forces, amb majoria consistorial, ja que tenen 9 dels 13 regidors, no descarten poder arribar a un pacte de govern. Els regidors d’aquests dues formacions han promès el càrrec “per imperatiu legal”.

Les dues formacions tenen previst veure’s al llarg de la setmana vinent. Des de JxCat, creuen que hi ha dues possibles opcions: que els republicans governin en solitari i donar suports puntals o formar equip de govern amb la força més votada. En aquestes darreres eleccions, les dues formacions, ERC i JxCat, han millorat els seus resultats en vots i regidors; així, mentre ERC ha passat de 4 a 6 regidors, JxCat (abans CiU), ha passat de 2 a 3.

Els regidors republicans d’aquest nou mandat són, a part de l’alcaldessa Lourdes Fuentes, Josep Xifra, Sílvia Fonoll, Anna Buxó, David Segarra i Agustina Gorina. Per la seva banda, JxCat, a part del seu líder, Jaume Quintana, compta amb Imma Martí i Jordi Aviñó. A més d’ERC i JxCat, l’Ajuntament cristinenc compta amb tres formacions més: Guanyarem -ECG En Comú, amb Sònia Pujol i Xavier Figueras, el PSC, amb Nacís Palahí, i Ciutadans (Cs), amb Vito Vicente García, que s’ha presentat per alcalde, aconseguint només el seu vot. Els regidors de Guanyarem ECC En Comú i el PSC, en l’anterior mandat, feien equip de govern amb ERC.

Fuentes, de 66 anys i farmacèutica, manté l’alcaldia de Santa Cristina per ERC, que al llarg d’aquest mandat ha comandat Xavier Sala. Fuentes ja va formar part de l’equip de Sala en aquest darrer mandat, essent la regidora de les àrees d’Acció Social, Sanitat i Igualtat. En l’anterior govern també hi formaven part Xifra i Fonoll. “Volem donar continuïtat a les línies traçades per l’anterior govern”, ha recordat Fuentes, que vol deixar clar “el meu compromís a treballar per al poble i per a les seves persones”.

alcaldia01alcaldia02

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Ajuntament