caenfrdeitptrues

Demà se celebra la IX Marató de l’Ardenya de Santa Cristina d’Aro

La Marató de l’Ardenya de Santa Cristina d’Aro, que arriba a la IX edició, se celebra demà dissabte. La cursa de muntanya, que organitza l’Associació Esportiva Matxacuca, comptarà amb tres distàncies i no quatre, com fins ara, ja que s’ha descartat per aquesta edició la prova de marató i mitja. Així, hi haurà les proves de 10 quilòmetres; mitja marató, amb 21 quilòmetres, i marató, amb 42 quilòmetres. D’altra banda, però, els dos recorreguts curts incorporen la modalitat de marxa, que no serà cronometrada.

El punt de trobada i arribada de la prova serà l’esplanada del pavelló municipal d’esports del municipi. Per la seva banda, les sortides es faran al carrer Teulera, a l’alçada de la plaça de mossèn Baldiri Reixac. La primera prova en sortir serà la de la marató, a les 8 del matí, seguidament, a les 10 hores, la de la mitja marató i finalment, a les 10,30 hores, la de 10 quilòmetres. A més, els organitzadors col·laboraran amb la Marató de TV3, que enguany està dedicada a la investigació contra el càncer, amb la donació d’un euro de cada inscripció. La més exigent, la marató, presenta un itinerari de pujar i baixar amb un desnivell de més de 2.000 metres acumulats, destacant el fet que arriba fins al mar, on els participants podran córrer per la sorra de quatre cales. La mitja marató té més de 700 metres de desnivell i la del 10Km, més de 240 metres de desnivell.

L’any passat van participar a la cursa, que transcorre per diferents racons del massís de l’Ardenya, un total de 567 corredors. Els guanyadors van ser Francesc Martín i Sofie Strömberg, en la prova de marató i mitja; Aleix Bautista i Marta Muixí, en la de marató; Marc Carós i Imma Boada, en la mitja marató, i Abdelkadous Mouj i Isaura Mercè, en la marxa popular.

 

maratoardenya01

Foto: AE Matxacuca

Subscriure's

Twitter

Facebook Ajuntament