caenfrdeitptrues

Santa Cristina d’Aro expressa el seu rebuig a la violència masclista amb una performance

Unes 250 persones es van aplegar ahir al vespre nit a l’Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro per manifestar el seu total rebuig a la violència masclista. L’acte central contra la violència masclista, organitzat per l’àrea Punt d’Igualtat, va ser la performance “No hi som totes”, dirigida per Geòrgia Bonell i amb la implicació d’una cinquantena de persones, que es va desenvolupar entre dansa, silenci, música i cant al voltant de 59 parelles de sabates vermelles, que simbolitzaven les 51 dones i els 8 infants morts per violència de gènere a Espanya durant el 2017. Abans, a l’entrada del recinte municipal, la regidora d’Igualtat, Lourdes Fuentes, va llegir un manifest i, a la tarda, es va fer un taller de mesures d’autoprotecció, a càrrec de dos agents especialitzats dels Mossos d’Esquadra, a la sala d’exposicions de la Caixa que va reunir una vintena de dones.

La performance, que va durar una mitja hora, va tractar diferents formes de violència amb fets molt actuals, com el cas de La Manada, en què 5 homes van abusar d’una noia de 18 anys en els Sant Fermin de Pamplona del 2016, en un intent de fer reflexionar als espectadors sobre aquesta xacra de la societat. L’èxit de l’espectacle va ser tant, que el públic present va fer sortir un segon cop els participants i organitzadors per agrair-los l’escenificació. “No ha deixat a ningú indiferent”, es recordava des del Punt d’Igualtat, que afegia: “És el nostre petit granet de sorra al voltant d’aquest tema i enguany ho hem volgut fer implicant activament a un gran nombre de ciutadans i ciutadanes del poble i rodalies facilitant així la reflexió i sensibilització de tothom”.

Paral·lelament, al llarg de tota la setmana, es va reactivar la campanya “A Santa Cristina d’Aro NOMÉS SI ÉS SI! repartint braçalets amb aquest lema i facilitant informació relativa a les agressions sexuals, les possibles mesures per a prevenir-les o bé, la detecció de les mateixes i els diferents canals de denúncia. D’altra banda, l’escultura amb les sabates es preveu exposar-lo a la plaça del Mercat durant unes setmanes. Les sabates van ser pintades pels alumnes de l’IES Ridaura, que, a més, les van exposar durant uns dies a la recepció del centre escolar formant dues figures.

performance01performance02performance03performance04performance05performance06performance07performance08performance09performance10performance11performance12performance13performance14

autodefensa01autodefensa02autodefensa03autodefensa04autodefensa05

Subscriure's

Twitter

Facebook Ajuntament