caenfrdeitptrues

Iniciades les obres de reforma de l’avinguda de l’Església de Santa Cristina

L’empresa Massachs Obres i Paisatge SL ha començat recentment les obres del projecte de reurbanització de l’avinguda de l’Església de Santa Cristina d’Aro, que és la principal entrada al nucli antic i que dóna accés a les entrades dels dos centres educatius del municipi, l’escola Pedralta i l’escola bressol Guirigall. Per aquest motiu, el govern cristinenc s’ha marcat com a principal reforma del projecte una vorera ben ample, amb un mínim de 2,30 metres, al costat dels centres docents per a la seguretat dels escolars. “Les persones són la nostra prioritat”, ha recordat l’alcalde, Xavier Sala. A més, l’alcalde ha destacat que el projecte s’engloba dins altres accions al seu entorn, com és una parada d’autobús al final de tot, davant la carretera, a més de consolidar la zona d’aparcament a bona part del vial.

Massachs, amb seu a Santa Cristina, es va adjudicar l’obra per 381.876 euros, amb un rebaix sobre el preu inicial de 76.614 euros. La seva oferta, amb millores incorporades, va ser la més avantatjosa econòmicament de les 5 presentades, segons va acordar la junta de govern cristinenc. El projecte, que afecta uns 200 metres de vial, entre la carretera GI-662, que ve de Castell d’Aro, i el carrer Salvador Dalí té un termini d’execució de 18 setmanes i un de garantia de 5 anys. La vorera que dóna a les cases, ja s’eixampla fins al metre i mig. I a la de les escoles, més ample, es crea, com fins ara, zona d’aparcament, de 2,5 metres d’amplada. La nova calçada farà 3 metres.

Les noves voreres, comportaran un pas més diàfan, ja que no hi haurà arbres ni tampoc postes que donen pas a instal·lacions aèries. Això serà possible perquè les xarxes de telefonia i elèctrica seran soterrades. A més, el projecte també preveu la substitució i millora de les xarxes existents d’aigües residuals, d’aigua potable i de l’enllumenat públic. La xarxa d’enllumenat, al mateix temps, es farà al primer tram del carrer Rafael Casanovas. En aquesta xarxa, a més, s’aprofitarà per col·locar llums de baix consum. D’altra banda, s’executarà la instal·lació de la xarxa d’aigües pluvials soterrades.

Nou encreuament

El nou projecte també preveu la redistribució de l’encreuament de l’avinguda de l’Església amb la carretera. D’aquesta manera, s’eliminarà el vial que va de la carretera al carrer passant pel bell mig de la zona verda. En aquest punt, s’incorporarà una parada d’autobús, a més d’adaptar la resta com a vorera. Amb aquest canvi, l’accés de la carretera a l’avinguda es farà directament des del giratori que hi ha uns metres més avall. La millora del vial, que té un fort desnivell, mantindrà el seu únic sentit de circulació, que és el d’entrada. La calçada es farà amb aglomerat asfàltic, mentre les voreres, com les existents actualment, s’acabaran amb peces ceràmiques de 40x40 amb els gravats propis de Santa Cristina d’Aro.

obresesglesia100obresesglesia101

Subscriure's

Twitter

Facebook Ajuntament