caenfrdeitptrues

Inaugurada la nova seu del centre de Vimar a Santa Cristina d’Aro

El Servei de Teràpia Ocupacional de la Fundació Vilagran-Maristany (Vimar), que fa de centre de dia per a persones amb discapacitat cognitiva de la comarca del Baix Empordà, ha inaugurat avui la nova seu al municipi de Santa Cristina d’Aro. La seu es troba ubicada a la planta baixa de l’immoble del número 18 del carrer Josep Trueta, a la zona de la Teulera. Fins ara, el servei es trobava a la planta pis de l’edifici de Serveis, on s’hi va instal·lar ara fa quatre anys. Durant l’acte inaugural, que ha comptat amb la presència de l’alcalde, Xavier Sala, el president de la Fundació Vimar, Claudi Mató, el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, i el diputat de la Diputació de Girona, Jordi Camps, s’han descobert dues plaques commemoratives.

“No ha caigut del cel” ha manifestat el president de l Fundació Vimar, Claudi Mató, per explicar el nou centre, fruit de molta gent, a més d’empreses i institucions, i durant molt temps. Mató ha recordat que és el setè edifici de Vimar al Baix Empordà, que aplega 60 treballadors i un centenar d’usuaris. “Amb constància i treball” ha afegit l’alcalde en la seva intervenció oficial. Sala ha recordat que l’Ajuntament els hi cedeix l’edifici per 20 anys, després que hagin aconseguit el lloger a la Generalitat per aquest mateix temps. A més, el municipi cristinenc també ha assumit tot el cost del mobiliari.

Abans, Irene Salbia, directora tècnica, i usuaris de la Fundació han presentat i explicat les activitats que es fan al centre. Els grans objectius del centre, segons ha explicat Salbia, són la inserció social, la promoció personal i el gaudi del lleure dels seus usuaris. I, en acabar, els 14 usuaris del centre, que té una capacitat per a 25, han repartit un obsequi a cadascun dels convidats a l’acte inaugural.

El nou local, que té una superfície de 240 metres quadrats, s’ha adequat i remodelat d’acord amb el nou servei, amb un cost que ronda els 200.000 euros. Fins fa poc, el local de Vimar, que dóna atenció diürna de tipus rehabilitador integral i ajuda a la seva integració social, es trobava emplaçat en una part de la planta pis d’un dels dos edificis de Serveis de Santa Cristina. Aquest primer espai es va inaugurar el setembre de 2014, amb la presència de la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté.

nouvimar00nouvimar01nouvimar02nouvimar03nouvimar04nouvimar05nouvimar06nouvimar07nouvimar08nouvimar09nouvimar10

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Ajuntament