caenfrdeitptrues

El ple de Santa Cristina dóna més temps als veïns per poder fer propostes al nou POUM

El ple de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, reunit la setmana passada, ha aprovat ampliar el termini d’informació pública de l’avanç de planejament de la revisió del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM), que acaba el proper 7 de novembre, en 20 dies hàbils més. L’ampliació del termini de participació ciutadana en l’avanç, que va aprovar el ple municipal l’1 d’agost passat, és per donar cobertura als possibles suggeriments i propostes que es puguin presentar i que concordin amb el termini d’informació pública. Durant la participació ciutadana, després d’una presentació general de l’avanç, dues taules de treball i catorze trobades sectorials, s’està centrant ara en trobades particulars, que superen el centenar. “És una sorpresa grata la implicació de molts ciutadans en tot el procés participatiu”, ha afirmat en el ple l’alcalde, Xavier Sala.

Un cop acabat el nou termini, es preveu que l’empresa Projectes Arquitectura i Urbanisme Canosa-Diez, SLP de Girona, que redacta la revisió del nou POUM, reculli totes les idees per incorporar-los en el planejament, com també una presentació pública dels resultats aportats. A partir d’aquí, s’endegarà una segona fase, on el caire d’intervenció dels veïns és més particular, a través d’al·legacions, un cop aprovat inicialment la revisió del planejament. L’avanç del planejament incorpora un document inicial estratègic que recull directrius, criteris i objectius que centren els treballs de planejament. Entre els objectius marcats hi ha prioritzar un model de creixement compacte, mantenint l’actual limitació del sòl urbà i revisant l’extensió dels sòls urbanitzables, com també incentivar el desenvolupament de sectors industrials i turístics i minimitzar els riscs d’inundacions del Ridaura.

El POUM de Santa Cristina és de l’any 2008. En aquest temps, tot i els seus deu anys, ja s’han tramitat 43 modificacions, s’ha d’executar una sentència judicial que fa desclassificar sectors actuals i és necessari resoldre la viabilitat econòmica de sectors com les zones industrials o de les urbanitzacions. “Però també forma part de la voluntat del govern de replantejar quin model de municipi volem”, ha afegit l’alcalde. A cas d’exemple, el pla actual preveia per ara una població d’uns 19.000 habitants, quan actualment en té uns 5.200, o que del sòl urbà encara està per executar en un 50 per cent.

pleoctubre01pleoctubre02

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Ajuntament