caenfrdeitptrues

La VI Castanyada “versus” Halloween de Santa Cristina, dissabte

La sisena edició de la Castanyada “versus” Halloween de Santa Cristina d’Aro se celebra aquest proper dissabte 3 de novembre a la tarda a la plaça mossèn Baldiri Reixac. L’esdeveniment, que barreja les tradicions catalana i celta en una jornada lúdico-festiva adreçada especialment als infants, començarà amb la tradicional castanyada popular a la mateixa plaça, a les 17,30 hores, i posteriorment, a les 19 hores, tindrà lloc la rua de Halloween dalt una carrossa per diversos carrers de la població. La festa està organitzada per la colla de carnaval Castanyes Voladores, amb el suport de l’àrea de Festes de l’Ajuntament.

A diferència d’altres anys, la carrossa estarà restringida a infants de 3 a 14 anys, amb un màxim de 60 persones. Per pujar-hi caldrà tenir un tiquet d’accés, que es podrà aconseguir amb la compra de castanyes, si bé, tindran colors diferents per cada tram de la cercavila. La rua, que farà cinc parades, passarà pels carrers Teulera, Pere Geronès, Joan Casas i Arxer, Salvador Dalí, Doctor Fleming, Doctor Josep Trueta, Ridaura i Doctor Casals per acabar a la plaça 1 d’Octubre de 2017. Durant la rua, amb l’animació musical de la xaranga Damm-er, els nens guarnits de personatges ben diversos passaran a trucar a les cases de veïns i veïnes entonant la frase “broma o regal” tot esperant una recompensa en forma de dolç.

La Castanyada és una festa popular catalana que s’inicia a finals del segle XVIII i deriva dels antics àpats funeraris en què es servien llegums, fruita seca i pans votius (panellets o panellons) com a oferta als difunts. Tot torrant castanyes, es resaven les 3 parts del rosari pels difunts de la família. El Halloween és una festivitat tradicional d’origen celta en la qual -segles enrere- la gent es vestia de bruixa o dimoni per a foragitar els esperits malignes que visitaven les seves antigues cases per a intentar trobar un nou cos on habitar. Les tradicions han derivat en activitats festives, que son les que han perdurat i son les que es trobaran al nostre poble aquest dissabte.

cartellcastanyada2cartellcastaween

 

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Ajuntament