caenfrdeitptrues

Presentades 18 propostes prèvies al pressupost participatiu de Santa Cristina d’Aro del 2019

L’àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro ha rebut, a través de la pàgina web, un total de 18 propostes en la primera fase de pressupost participatiu per l’any 2019. Les propostes, que es van fer al llarg de la setmana passada, es traslladen a les assemblees temàtiques corresponents, que comencen a reunir-se demà dijous, per al seu debat i votació juntament amb altres que puguin plantejar-se. “Estem molt contents de com ha anat aquesta fase prèvia, que es feia per primera vegada”, ha recordat la regidora de Participació Ciutadana, Sònia Pujol.”

De les propostes online presentades, un total de 14 es tractaran a l’assemblea d’Ordenació del Territori i Medi Ambient, que està programada per al dia 27 d’octubre, a les 11 del matí, a l’escola Pedralta. Aquestes propostes a debatre són: crear una parada de bus per a la gent del nucli antic;; posar enllumenat a la via verda a la zona de la Font Picant; avançar en la nova biblioteca; canalitzar la riera de Can Dilla; crear un fons econòmic per reduir les urbanitzacions Vall Repòs i Rosamar; combatre el soroll dels gossos als jardins de les cases particulars; millorar la neteja dels espais públics del poble; fer més eficient la recollida selectiva d’escombraries; embellir l’entorn dels contenidors d’escombraries; soterrar els cables de serveis per estètica i seguretat; comprar material per desviar el trànsit pel nucli, evitant cues, i tres propostes relacionades amb la millora dels serveis públics a la urbanització Mas Trempat, com són la fibra òptica, l’enllumenat i la protecció davant els incendis.

Les altres 4 propostes es tractaran a les seves respectives assemblees. Així, hi ha la proposta de constituir l’Oficina de Defensa del Consumidor, que es discutirà en l’assemblea de Promoció Econòmica, Turisme i Patrimoni. Una altra, és crear una tarifa plana mensual del pagament de l’IBI i escombraries, com la resta d’impostos municipals, que es debatrà a la de Serveis Econòmics. Una tercera és posar una porta a l’escola bressol que doni al pàrquing de sorra de l’escola, que se’n parlarà a la d’Ensenyament. I, finalment, l’existència d’un establiment per a la celebració d’esdeveniments, que es plantejarà a l’assemblea de Festes. A més d’aquestes assemblees, hi ha la de Cultura, que és la primera en convocar-se, demà dijous, a les 18 hores, a la Sala de Sessions de l’Ajuntament, la d’Esports, la de Biblioteca i la d’Atenció a les Persones.

Cada una de les 9 assemblees temàtiques escollirà 5 propostes prioritàries. Seguidament les propostes triades a cada assemblea es valoraran al Consell de Ciutadania, que l’integra un representant de cada assemblea. El Consell, que es reunirà el 12 de novembre, elegirà les 20 propostes definitives, que seran les que aniran a votació per part de la ciutadania. Les 10 més votades s’incorporaran en el pressupost municipal del 2019.

La ciutadania podrà votar via web com fins ara però amb un sistema molt més senzill, o de manera presencial a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), a la biblioteca Baldiri Reixac, a la Zona Jove o a la mateixa àrea de Participació Ciutadana. La votació s’iniciarà el 19 de novembre i fins al 2 de desembre, ambdós inclosos. Per poder votar cal tenir més de 16 anys i estar empadronat al municipi o bé acreditar la teva vinculació al municipi i estar inscrit al registre de Participació Ciutadana.

fontpicant01

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Ajuntament