caenfrdeitptrues

Un terç dels cotxes superen el límit de velocitat a l’avinguda Gavarres de Santa Cristina

Un de cada tres cotxes que circula per l’avinguda Gavarres, a la urbanització Bell-lloc de Santa Cristina d’Aro, supera el límit de velocitat, que és de 40 km/h. Aquesta és la principal conclusió del primer control de velocitat dels vehicles a través d’un radar mòbil que s’ha fet al municipi a sis vies del municipi del 27 d’agost al 2 de setembre. El control, que forma d’una campanya impulsada per la Policia Local, a través de l’empresa Sasep, també exposa que l’esmentada avinguda és la que presenta un menor volum de trànsit. La que presenta major densitat de trànsit és la l’entrada al poble per Sant Feliu, davant l’ajuntament, amb 403 vehicles per hora, si bé les infraccions representen només el 7,54 per cent. Als quatre vials restants, avingudes Ridaura i Roca de Malvet i carrers Joan Casas i Arxer i Pere Gironès, les infraccions no superen el 2 per cent.

En l’informe, es reconeix que el control de radar a l’avinguda Gavarres, que troba fora del poble, amb pocs habitatges i bastant llarga, es va fer entre els vehicles que circulaven en sentit de baixada. En aquest punt, l’empresa del control reconeix que aquestes singularitats del vial fan que “els vehicles agafin molta velocitat”. Durant els cinc controls que es van fer durant aquests dies en aquesta avinguda, amb un temps que va anar dels 55 minuts a les dues hores, es van comptabilitzar un total de 209 vehicles, dels quals 65 van infringir el límit de velocitat. I en el primer control, el percentatge d’infracció va rondar el 40 per cent.

El vial on es van comptabilitzar més cotxes va ser a l’avinguda Teulera, davant l’ajuntament, amb una densitat de 403 vehicles per hora. En aquest punt és on es van fer més controls de radar, 14. Al llarg d’aquests controls es van comptabilitzar 10.377 cotxes, dels quals 782 van infringir la velocitat màxima, que és de 50km/h, la qual cosa representa menys del 8 per cent del total. Aquest vial, juntament amb l’avinguda Teulera i carrer Joan Casas i Arxer, eren els tres on es va planificar l’actuació. Però després, ja iniciat el control, es va ampliar a les avingudes Roca de Malvet i Gavarres i carrer Pere Gironès, arran de les queixes de veïns per l’excessiva velocitat. Però en la majoria de casos, les infraccions han estat molt puntuals. Per exemple, al carrer Pere Gironès, que també és un vial d’entrada al nucli, es van fer 4 controls, comptabilitzant 773 vehicles, i només un va superar el límit marcat.

Després del primer control, es preveuen noves accions de radar al llarg d’una setmana en dates determinades durant aquesta tardor. El cap de la Policia Local, el sotsinspector Andrés Gil, ha recordat que objectiu de la campanya és triple: millorar la seguretat viària de la ciutat; prevenir accidents, i donar resposta a certa demanda ciutadana. “Volem conscienciar a la població de respectar els límits de velocitat”, ha sentenciat el sots inspector. Les dades obtingudes en aquests controls es recolliran en un informe que permetrà analitzar i proposar, si es considera oportú, altres mesures complementàries de pacificació del trànsit. “Volem acabar amb els conductors imprudents, ja que a part de posar la seva vida en perill, també hi posen la de molts cristinencs”, ha manifestat l’alcalde, Xavier Sala, que ha afegit: “els conductors responsables, els qui compleixin les regles, no han de patir gens, però sí els irresponsables, que ara estaran més controlats”.

avingudagavarresradar

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Ajuntament