caenfrdeitptrues

La Policia Local de Santa Cristina d’Aro torna a celebrar la seva diada

La Policia Local de Santa Cristina d’Aro torna a celebrar, després de 8 anys, la seva diada patronal, que ha tingut lloc avui al migdia a l’hotel Tapiolas del municipi. L’acte institucional, que ha estat presidit per l’alcalde, Xavier Sala, el director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona de la Generalitat, Albert Ballesta, i el sotsinspector en cap de la Policia, Andrés Gil, ha destacat pel gran nombre d’entrega de distincions: plaques, medalles, diplomes i credencials al mèrits policials, a més de felicitacions individuals i col·lectives a cossos policials i serveis d’emergències.

S’han atorgat les medalles al Mèrit Policial als polies locals José Manuel Carvajal i Francisco Escámez i al mosso Antoni Martín. Carvajal i Escámez, com també els policies Juan Francisco Gómez, Inés Jou, Frank de Prado, Miguel Ángel Estragués, Rafael Agudo, Brian Fernández, Marc Bernabé, Margarita Alcalde, Sandra Brull i Francisco Javier Morata, han rebut una felicitació. I tot ells, al mateix temps, la nova credencial policial. L’actual Policia Local, segons ha explicar Andrés Gil, està integrada per 16 membres i compta amb 2 cotxes, que s’han canviat aquest mandat, i dues motos, una incorporada aquest mandat.

“En vuit anys, la Policia Local ha canviat amb el poble, amb la societat”, ha recordat el sotsinspector, que ha demanat més inversions, tant a nivell de recursos humans com materials. L’alcalde, en la seva intervenció de cloenda, ha reconegut que cal invertir-hi més, però ha recordat que en aquest mandat “s’ha incrementat un 9% respecte a l’anterior”. Així ha exposat l’ampliació de la plantilla, de material i una inversió de més de 230.000 euros. Sala ha acabat demanant al cos policial dues coses: la recuperació de l’educació vial a l’escola i l’especialització en el tema de medi ambient. Per la seva banda, Ballesta ha destacat, dins de les trobades en les juntes de seguretat local, la figura del sotsinspector: “És un gran gestor, ja que a una policia petita li treu el màxim suc possible”.

Entre les diverses intervencions, s’han programat diversos vídeos, un dels quals estava dedicat a les actuacions fetes durant el darrer any. Entre setembre de 2017 i agost de 2018 s’han fet 7.934 actuacions, la majoria d’elles, 4.475, de seguretat ciutadana. També ha destacat el vídeo dedicat a explicar la història de la policia local, que té més de 50 anys de vida, si bé, oficialment, va començar l’any 1989. Aquest vídeo complementava una exposició d’uniformitat, eines, escuts i fotografies que es podia veure allà mateix i que és la base d’un museu. Si bé, el més aplaudit ha estat el vídeo dedicat a la figura del policia local Ricardo Rey, mort recentment.

diadapolicia2018 01diadapolicia2018 02diadapolicia2018 03diadapolicia2018 04diadapolicia2018 05diadapolicia2018 06diadapolicia2018 07diadapolicia2018 08diadapolicia201807

Subscriure's

Twitter

Facebook Ajuntament