caenfrdeitptrues

Demà divendres, segona taula participativa sobre la revisió del POUM de Santa Cristina

Demà divendres, a les 19 hores, a l’Escola Pedralta de Santa Cristina d’Aro tindrà lloc la segona de les dues taules de debat de participació ciutadana programades sobre la revisió del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) del terme. La taula de debat servirà per tractar sobre l’ordenació dels espais oberts i el paisatge. En la primera taula, que es va fer divendres passat i va aplegar unes 50 persones, es va tractar sobre la ciutat construïda i els seus creixements.

Les dues taules, com l’acte de presentació de l’avanç del POUM, que es va fer el 15 de setembre passat i va comptar amb unes 70 persones, formen part del primer nivell de participació, que és el més genèric. A partir dels suggeriments fets a les dues taules pels veïns, l’equip redactor de la revisió, Projectes, Arquitectura i Urbanisme Canosa-Díez SLP, farà els corresponents informes per ajudar a marcar les prioritats del nou POUM. Paral·lelament, vindrà un segon nivell de participació, en què els veïns actuaran a nivell particular, com afectats directes, com poden ser les urbanitzacions o els industrials, i, posteriorment, un tercer nivell, en què el veí vol informació sobre el seu cas privat. En aquest tercer nivell, el ciutadà haurà de demanar una cita amb l’equip redactor.

L’avanç del POUM de Santa Cristina es va aprovar en la sessió plenària de l’1 d’agost. Fins ara, el municipi comptava amb un planejament aprovat l’any 2008. I en aquest temps, tot i els seus deu anys, ja s’han tramitat 43 modificacions, s’ha d’executar una sentència judicial que fa desclassificar sectors actuals i és necessari resoldre la viabilitat econòmica de sectors com les zones industrials o de les urbanitzacions. “Però també forma part de la voluntat del govern de replantejar quin model de municipi volem”, ha afegit l’alcalde. A cas d’exemple, els redactors han recordat que el pla actual preveia per ara una població d’uns 19.000 habitants, quan actualment en té uns 5.200, o que del sòl urbà encara està per fer el 50 per cent.

Més informació: https://poum.santacristina.cat/

A més, enllaç amb l’enquesta de participació ciutadana: https://poum.santacristina.cat/consultes-ciutadanes/enquesta-de-percepcio-ciutadana?token=RztiJLuLAmOWYnJIn6PIAYqbqygrvbCM3nuE52e1

taula1 01

Subscriure's

Twitter

Facebook Ajuntament