caenfrdeitptrues

Els veïns de Santa Cristina comencen a participar en el debat de la revisió del POUM

Una cinquantena de veïns de Santa Cristina d’Aro van participar ahir al vespre a l’Escola Pedralta en la taula de debat de participació ciutadana sobre la revisió del ple d’ordenació urbanística municipal (POUM), en què es va tractar la ciutat construïda i els creixements urbanístics. Després de conèixer el pla anterior i la proposta d’avanç fet per l’equip redactor i reunir-se en 4 grups de treball, van exposar les seves estratègies de cares a marcar les prioritats a nivell d’interès general per al municipi. Divendres vinent es farà una segona taula de debat on es tractarà de l’ordenació dels espais oberts i el paisatge.

De la reunió d’ahir, com també de la de divendres vinent, que formen part del primer nivell de participació ciutadana, el més genèric, l’equip redactor de la revisió, Projectes, Arquitectura i Urbanisme Canosa-Díez SLP, farà els corresponents informes. A partir d’aquí, es marcaran les estratègies i, seguidament, les prioritats. Al mateix temps, vindrà un segon nivell de participació, en què els veïns actuaran a nivell particular, com afectats directes, com poden ser les urbanitzacions o els industrials, i, posteriorment, un tercer nivell, en què el veí vol informació sobre el seu cas privat. En aquest tercer nivell, el ciutadà haurà de demanar una cita amb l’equip redactor.

Respecte a la ciutat construïda, el cap de l’equip redactor, Francesc Xavier Canosa, ja va deixar clar en la seva exposició que “no la toquem, no esborrarem res, només volem corregir els problemes que es detectin, per millorar”. En aquest punt, Canosa va deixar clar que l’equip de govern aposta per concentrar la zona esportiva, com també l’educativa. I respecte a la zona de creixement, seguint una sentència judicial, es planteja una reducció de 135 hectàrees sobre les 245 previstes en el pla anterior. Tot i això, Canosa va recordar que dels 14 sectors urbanitzables programats, només se n’han executat 3 i en 5 més s’ha fet alguna cosa. “A la resta, ni començat”, va concloure. L’arquitecte, que considera que el POUM “és una oportunitat”, cal saber d’on es ve i on estem . “Si no es té informació, no es té opinió”, va concloure.

Paral·lelament, l’equip redactor ha preparat una enquesta de percepció ciutadana amb unes 40 preguntes per conèixer el model urbanístic dels cristinencs. En l’enquesta es valoren temes relacionats amb equipaments, espais lliures, mobilitat i serveis.

Més informació: https://poum.santacristina.cat/

A més, enllaç amb l’enquesta de participació ciutadana: https://poum.santacristina.cat/consultes-ciutadanes/enquesta-de-percepcio-ciutadana?token=RztiJLuLAmOWYnJIn6PIAYqbqygrvbCM3nuE52e1

taula1 06

taula1 01taula1 02taula1 03taula1 04taula1 05

Subscriure's

Twitter

Facebook Ajuntament