caenfrdeitptrues

Aquest divendres, primera taula participativa sobre la revisió del POUM de Santa Cristina

Aquest divendres, a les 19 hores, a l’Escola Pedralta de Santa Cristina d’Aro tindrà lloc la primera de les dues taules de debat de participació ciutadana sobre la revisió del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) del terme. La taula de debat, que es fa després que dissabte passat es presentés, per part de l’equip redactor de la revisió del planejament i de l’equip de govern local, l’avanç de la revisió, tractarà sobre la ciutat construïda i els seus coneixements. I el divendres següent, 28 de setembre, al mateix lloc i hora, es farà la segona taula per debatre sobre l’ordenació dels espais oberts i el paisatge. L’alcalde, Xavier Sala, recorda que l’avanç es va fer per “facilitar” la participació ciutadana. I ara, davant les dues taules de debat, confia que els ciutadans “s’animin a participar” i d’aquesta manera “amb les seves aportacions i consideracions, puguem construir un municipi millor”.

Les dues taules de debat, com la presentació de l’avanç, que va aplegar unes 70 persones a l’Espai Ridaura, formen part del primer nivell de participació. “És el genèric, ja que la participació és com a veí”, ja va recordar una de les redactores del planejament a la presentació. Després vindrà un segon nivell de participació, en què els veïns actuaran a nivell particular, com afectats directes, com poden ser les urbanitzacions o els industrials, i, posteriorment, un tercer nivell, en què el veí vol informació sobre el seu cas privat. En aquest tercer nivell, el ciutadà haurà de demanar una cita amb l’equip redactor.

L’avanç del POUM de Santa Cristina es va aprovar en la sessió plenària de l’1 d’agost. Fins ara, el municipi comptava amb un planejament aprovat l’any 2008. I en aquest temps, tot i els seus deu anys, ja s’han tramitat 43 modificacions, s’ha d’executar una sentència judicial que fa desclassificar sectors actuals i és necessari resoldre la viabilitat econòmica de sectors com les zones industrials o de les urbanitzacions. “Però també forma part de la voluntat del govern de replantejar quin model de municipi volem”, ha afegit l’alcalde. A cas d’exemple, els redactors han recordat que el pla actual preveia per ara una població d’uns 19.000 habitants, quan actualment en té uns 5.200, o que del sòl urbà encara està per fer el 50 per cent.

La regidora de Participació Ciutadana, Sònia Pujol, ha reconegut que el procés participatiu “serà llarg”. “Caldrà que equip redactor i govern tinguin les orelles ben parades per escoltar els ciutadans i poder confeccionar un POUM en què tots ens hi sentim còmodes”, ha dit Pujol. I en la mateixa línia s’ha manifestat el regidor d’Urbanisme, Narcís Palahí: “Amb la participació volem fer el millor POUM possible i que sigui per molts anys”.

Més informació: https://poum.santacristina.cat/

A més, enllaç amb l’enquesta de participació ciutadana: https://poum.santacristina.cat/consultes-ciutadanes/enquesta-de-percepcio-ciutadana?token=RztiJLuLAmOWYnJIn6PIAYqbqygrvbCM3nuE52e1

primerasessio05

Subscriure's

Twitter

Facebook Ajuntament