caenfrdeitptrues

Tret de sortida de la participació ciutadana a la revisió del POUM de Santa Cristina d’Aro

Unes setanta persones es van presentar ahir al vespre a la presentació de l’avanç de la revisió del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM), que és la primera sessió de les tres programades de participació ciutadana que ha tirat endavant l’equip redactor del planejament i l’equip de govern. L’acte, que es va fer a l’Espai Ridaura, va estar presidit per l’alcalde, Xavier Sala, acompanyat de la resta de regidors que formen el govern, a més de tres de les 20 persones que treballen en el nou pla general, que formen part de l’empresa Projectes Arquitectura i Urbanisme Canosa-Diez, SLP de Girona.

La segona trobada, ja com a taula de debat, es farà el divendres 21 de setembre, a les 19 hores, a l’Escola Pedralta. En aquesta taula es debatrà la ciutat construïda i els seus coneixements. I la tercera trobada, també com a taula de debat, tindrà lloc el divendres 28 de setembre, també a les 19 hores a l’Escola Pedralta. En aquesta segona taula de debat es tractarà l’ordenació dels espais oberts-el paisatge. “Les tres sessions formen part del primer nivell de participació, que és genèric, és a dir, la participació és com a veí”, ha recordat una de les redactores del planejament. Després vindrà un segon nivell de participació, en què els veïns actuaran a nivell particular, com afectats directes, com poden ser les urbanitzacions o els industrials, i, posteriorment, un tercer nivell, per saber sobre el cas privat de cadascun, en què caldrà demanar una cita amb l’equip redactor.

L’alcalde ha recordat que l’avanç, que és un acte previ per “facilitar” la participació ciutadana, es va aprovar l’1 d’agost passat. I ha justificat la seva revisió, tot i que l’actual té 10 anys, davant el fet que ja s’han tramitat 43 modificacions, per executar una sentència judicial que fa desclassificar sectors actuals i per la necessitat de resoldre la viabilitat econòmica de sectors com les zones industrials o de les urbanitzacions. “Però també forma part de la voluntat del govern de replantejar quin model de municipi volem”, ha afegit l’alcalde. A cas d’exemple, els redactors han recordat que el pla actual preveia per ara una població d’uns 19.000 habitants, quan actualment en té uns 5.200, o que del sòl urbà encara està per fer el 50 per cent.

La regidora de Participació Ciutadana, Sònia Pujol, ha reconegut que el procés participatiu “serà llarg”. “Caldrà que equip redactor i govern tinguin les orelles ben parades per escoltar els ciutadans i poder confeccionar un POUM en què tots ens hi sentim còmodes”, ha dit Pujol. I en la mateixa línia s’ha manifestat el regidor d’Urbanisme, Narcís Palahí: “Amb la participació volem fer el millor POUM possible i que sigui per molts anys”. Al final, l’alcalde ha agraït la presència dels grups de l’oposició a l’acte.

A més, ahir al matí, l’equip redactor havia creat un punt de trobada i informació de les sessions informatives a la plaça del Mercat, com a acte previ de la presentació de la tarda i començar a impulsar la participació ciutadana. Un punt que ja va comptar amb la presència de veïns interessats en aspectes generals de la revisió urbanística.

primerasessio00primerasessio01primerasessio03punttrobada01punttrobada02punttrobada03

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Ajuntament