caenfrdeitptrues

Tres sessions de participació ciutadana en la revisió del POUM de Santa Cristina d’Aro

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, un dels pioners en la participació ciutadana en la gestió del pressupost municipal, ha decidit fer un pas més i obrir-la ara als treballs de revisió del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM). Per això, ha programat tres sessions al llarg d’aquest mes de setembre. La primera trobada servirà per donar a conèixer l’avanç del pla, redactat per l’empresa Projectes Arquitectura i Urbanisme Canosa-Diez, SLP de Girona i que va aprovar inicialment el ple municipal el primer d’agost passat, i les altres dues ja seran taules de debat. “La nostra voluntat és incloure la ciutadania en la formulació urbanística abans de l’aprovació inicial”, ha recordat el regidor d’Ordenació, planejament i i disciplina urbanística, Narcís Palahí. Una voluntat defensada plenament per la regidora de Participació Ciutadana, Sònia Pujol: “Hi ha la clara voluntat d’implicar la ciutadania més enllà dels requisits legals”.

La primera trobada, que serà de presentació de l’avanç, tindrà lloc el dissabte 15 de setembre, a les 19 hores, a l’Espai Ridaura. L’avanç del planejament es va fer per facilitar la participació dels ciutadans en la formulació del POUM. Però, a més, ja incorpora un document inicial estratègic que recull directrius, criteris i objectius que han de centrar els treballs de planejament. Entre els objectius marcats hi ha prioritzar un model de creixement compacte, mantenint l’actual limitació del sòl urbà i revisant l’extensió dels sòls urbanitzables, com també incentivar el desenvolupament de sectors industrials i turístics i minimitzar els riscs d’inundacions del Ridaura. A més, aquell mateix dia, l’àrea de Participació Ciutadana crearà un punt de trobada i informació de les sessions participatives a la plaça del Mercat, a partir de les 11 del matí.

La segona trobada, ja com a taula de debat, es farà el divendres 21 de setembre, a les 19 hores, a l’Escola Pedralta. En aquesta taula es debatrà la ciutat construïda i els seus coneixements. I la tercera trobada, també com a taula de debat, tindrà lloc el divendres 28 de setembre, també a les 19 hores a l’Escola Pedralta. En aquesta segona taula de debat es tractarà l’ordenació dels espais oberts-el paisatge.

La regidora és conscient que el pla general és una eina on s’explica el passat, s’analitza el present i es planifica el futur. “Doncs si aquest futur el podem imaginar entre tots, amb un gran consens, serà molt millor”, ha sentenciat Pujol. Després de les trobades hi haurà una presentació pública dels resultats aportats i, seguidament, l’ aprovació inicial del pla. A partir d’aquí, s’endegarà una segona fase, on el caire d’intervenció dels veïns és més particular, a través d’al·legacions, ha recordat la regidora.

 cartellparticipaciopoum00cartellparticipaciopoum01

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Ajuntament