caenfrdeitptrues

L’àrea de Serveis Socials de Santa Cristina d’Aro compleix 20 anys

L’àrea de Serveis Socials d’Atenció Primària de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro celebren enguany el seu vintè aniversari. La principal missió de Serveis Socials, que és la porta d’accés a tot el sistema públic de serveis socials i l’entrada als recursos especialitzats, és promoure el benestar de la població, prestant una atenció integrada a les persones, famílies i grups responent a les seves necessitats socials més immediates. Les actuacions que es duen a terme als serveis socials contribueixen també a la prevenció de les problemàtiques socials i a la integració de les persones en situació exclusió i risc social. Per commemorar el vintè aniversari, el servei ha realitzat uns punts de llibre commemoratius dibuixats per les persones usuàries del Servei de Teràpia Ocupacional (STO) de la Fundació Vimar, ubicat a Santa Cristina d’Aro. Podreu trobar els punts de llibre en les diferents àrees i serveis de l’Ajuntament.

Serveis Socials va entrar en funcionament el 1998. Inicialment, una sola professional prestava el servei unes hores a la setmana atesa la baixa demanda i el número de població, que era de 2.650 persones en aquell moment. Poc a poc, el municipi i la seva ciutadania van anar experimentant canvis i van anar creixent i paral·lelament també es va anar ampliant el servei. L’any 2017 la població s’havia doblat i ja comptava amb 5.194 habitants. Els canvis en la societat en general, nous models familiars, situacions de vulnerabilitat més complexes, població nouvinguda al municipi sense xarxa familiar ni social..., també va fer adaptar-se al servei. La configuració del servei que hi ha actualment es va fer amb l’entrada en vigor de la Llei de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència i, posteriorment, la Llei de serveis socials.

El servei ha anat adaptant-se al municipi i s’ha anat dotant de serveis i recursos per cobrir les necessitats de suport, orientació, tramitació i acompanyament dels seus ciutadans i ciutadanes. Actualment el servei està integrat per un equip tècnic interdisciplinar format per dues treballadores socials (una a temps parcial), una educadora social, una psicòloga a jornada parcial, una coordinadora del servei i una auxiliar administrativa. El servei es complementa i treballa coordinadament amb altres serveis i recursos propis de l’Ajuntament i altres externs, com són el Servei d’Atenció a Domicili, Servei de préstec d’ajudes tècniques per persones amb dependència, Teleassistència, Punt d’Igualtat, Servei d’acollida...

20anysserveissocials0120anysserveissocials02

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Ajuntament