caenfrdeitptrues

Campanyes de radar a Santa Cristina per reforçar la seguretat viària

La Policia Local de Santa Cristina d’Aro portarà a terme a partir d’aquest mes d’agost una campanya de control de velocitat dels vehicles mitjançant un radar mòbil. L’objectiu principal d’aquesta campanya, que es farà a través de l’empresa Sasep, és triple, segons explica el cap policial, el sotsinspector Andrés Gil: millorar la seguretat viària de la ciutat; prevenir accidents, i donar resposta a certa demanda ciutadana. El primer control es farà del 27 d’agost al 2 de setembre. “A partir d’aquí farem controls d’una setmana en dates determinades”, ha afirmat Gil. Les dades obtingudes en aquests controls es recolliran en un informe que permetrà analitzar i proposar, si es considera oportú, altres mesures complementàries de pacificació del trànsit. “Volem acabar amb els conductors imprudents, ja que a part de posar la seva vida en perill, també hi posen la de molts cristinencs”, ha manifestat l’alcalde, Xavier Sala, que ha afegit: “els conductors responsables, els qui compleixin les regles, no han de patir gens, però sí els irresponsables, que ara estaran més controlats”.

L’empresa Sasep executarà la campanya, d’acord amb les instruccions de la policia cristinenca. L’execució es farà de manera integral, és a dir, que l’empresa aporta el radar, l’operador i el vehicle. I a més, de manera autònoma, la qual cosa comporta que no es necessita cap tipus d’ajut policial, segons ha recordat l’assessor tècnic de l’empresa, Josep Lluís Vázquez. “Volem conscienciar a la població de respectar els límits de velocitat”, ha sentenciat el sots inspector.

El radar mòbil, que ja està fent l’empresa en altres poblacions catalanes i espanyoles, s’instal·larà en diferents emplaçaments, que s’han establert en el marc d’aquest dispositiu. Els criteris per decidir les ubicacions combinen les dades derivades de l’anàlisi de la sinistralitat a la ciutat, de detecció d’excés de velocitat per part de la Policia Local i per demandes veïnals. Els controls de la velocitat estan dirigits a detectar i denunciar aquells vehicles que superin, dins dels marges legals establerts, la velocitat permesa en el municipi; amb la voluntat de millorar la qualitat de vida dels cristinencs. Segons recorda l’empresa: “En cas d’atropellament a 80 Km/h és pràcticament impossible que un vianant sobrevisqui. A 50 Km/h la possibilitat de mort és encara del 50%”.

radar00radar01

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Ajuntament